Mητσοτάκης στον ΟΗΕ: Τι απαντά στις απειλές της Τουρκίας 

«Κόκκινη γραμμή» η αμφισβήτηση κυριαρχίας

Ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις πληροφορίες για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Μητσοτάκης: Δύσκολο να αποκατασταθεί η σχέση με την Τουρκία 

Δείτε live την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΓΣ του ΟΗΕ: 

   

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star, ο Πρωθυπουργός βάζει με την ομιλία  μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή  στην αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας μας, αναδεικνύοντας τις παράλογες  τοποθετήσεις απο την Τουρκία  για τα ελληνικά νησιά.

«Κόκκινη γραμμή» η αμφισβήτηση κυριαρχίας από την Τουρκία 

Ο κ. Μητσοτάκης  θα δώσει απάντηση στην κατηγορία περί εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία είναι αυτή που κλιμακώνει την πολεμική ρητορική εργαλείοποιώντας το μεταναστευτικό με ψέματα.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει σαφές επίσης ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορα της με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκαθαρίζοντας ότι η  Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου, ενώ θα καλέσει την Τουρκία σε συνεννόηση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο, παρατηρείται μια αξιοθαύμαστη αλλαγή στάσης της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην Τουρκία με πρώτες τις ΗΠΑ οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα δημιουργώντας μια κρίση στο Αιγαίο.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Δύο ξένοι στη Νέα Υόρκη 

Πού οφείλεται το παραλήρημα Ερντογάν  

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το παραλήρημα Ερντογάν οφείλεται σε τρεις λόγους: στην εσωτερική ατζέντα, στην προσωπική ενόχληση του Ερντογάν για την ομιλία Μητσοτάκη `στο Κογκρέσο και ένας γενικότερος ευρασιατικός προσανατολισμός της Τουρκίας κάτι που αποτελεί πρόβλημα καθώς η Τουρκία είναι Νατοϊκός σύμμαχος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top