Μητσοτάκης – Ερντογάν: Δύο ξένοι στη Νέα Υόρκη 

Ούτε βλέμμα μεταξύ τους στη δεξίωση του Μπάιντεν

Γεμάτη παρασκήνιο ήταν η δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες που συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συνοδευόταν από την σύζυγό του, δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα με τον Ερντογάν, ενώ είχε μία εγκάρδια συζήτηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

«Γιατί να τον συναντήσω; Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι o Ερντογάν»

 

Ο Ερντογάν έφυγε από τη δεξίωση πριν φτάσει ο Μητσοτάκης 

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star,  Μητσοτάκης και Ερντογαν δεν βρέθηκαν καν στον ίδιο χώρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες διασταυρώθηκαν μόνο οι αυτοκινητοπομπές τους. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτανε, ο Τούρκος πρόεδρος και η Τουρκική αποστολή αποχωρούσε.

Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Eντύπωση έχει προκαλέσει πάντως στην ελληνική αλλά και σε άλλες διπλωματικές αποστολές ότι ο πρόεδρος Ερντογάν κυκλοφορεί στο Μανχάταν μόνο με την λιμουζίνα του, ζητώντας μάλιστα να κλείνουν οι δρόμοι της Αμερικανικής μεγαλούπολης απ’ όπου αυτή περνάει!

«Χαστούκι» ΕΕ στην Τουρκία: Εξαφανίσατε την ελληνική μειονότητα στην Πόλη  

Τζο Μπάιντεν:  η «πόρτα» στον Ερντογάν και η εγκάρδια συνομιλία με τον Μητσοτάκη

Και ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπόρεσε να  εξασφαλίσει ένα ραντεβού με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σύντομη και εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο η οποία δεν έμεινε μόνο στον κοινωνικό χαρακτήρα.  Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε και λεπτομερείς αναφορές στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

«Πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν από Μητσοτάκη – Δένδια 

Ο Μητσοτάκης με τον Μπάιντεν στη δεξίωση στη Νέα Υόρκη

Ο Μητσοτάκης με τον Μπάιντεν στη δεξίωση στη Νέα Υόρκη 

Κυβερνητική πηγή στο Star εντείνεται η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας

Τέλος, αναφορικά με την αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ, ο Δ. Σουλτογιάννης ανέφερε ότι  το επιτελείο του πρωθυπουργού την εμπλουτίζει, ένα όμως είναι σίγουρο, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές,  ότι κάθε μέρα που περνάει η Τουρκία είναι πιο απομονωμένη στη διεθνή κοινότητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top