Μήνυμα Χαρδαλιά σε Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτα τα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Μπαράζ επισκέψεων σε 10 ελληνικά νησιά μέσα σε δύο μέρες

Μήνυμα στην Τουρκία για τα θέματα εθνικής κυριαρχίας έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων σήμερα και αύριο στις έδρες Συγκροτημάτων, Μονάδων, Υπηρεσιών και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού», σημείωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά

«Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εξοργίσθηκαν οι Τούρκοι από τα F – 35 στη Σούδα με Δένδια, Χαρδαλιά, Φλώρο 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα θα μεταβεί διαδοχικά σε Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Τα βήματα της Ελλάδας μυρίζουν πρόκληση»!   

Αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί διαδοχικά σε Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια. 

Παράλληλα,  θα επισκεφθεί την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Τρουπάκης» το οποίο συμμετέχει στην άσκηση «Αναγνώριση Ακτών 2022».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top