Με αυξημένη επαγρύπνηση απαντά στις απειλές της Τουρκίας η Ελλάδα 

Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού που ενισχύεται με νέα τορπιλάκατο  

Η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις της Τουρκίας με ψυχραιμία, αλλά και με διαρκή στρατιωτική επαγρύπνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες όλος ο ελληνικός Στόλος είναι εκτός Ναύσταθμου, σε ασκήσεις στο Αιγαίο, όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο Κώστας Συμεωνίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Δένδιας: «Άστραψε και βρόντηξε» από την Αρμενία για  απειλές της Τουρκίας

Μπορεί η χώρα μας να μην «τσιμπάει» με την ακραία ρητορική του Ερντογάν και των υπουργών του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν παραμένουν σε αυξημένη, καθημερινή, επαγρύπνηση και ετοιμότητα στον Έβρο και τα νησιά. 

Όλος ο ελληνικός Στόλος ασκείται στο Αιγαίο  

Τα πλοία του Στόλου μας βρίσκονται εν πλω αυτές τις μέρες, όπως φυσικά και η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός. Πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και κομάντος ασκούνται στο Βόρειο Αιγαίο, κυρίως στην περιοχή Σκύρου και Αη Στράτη, μαζί με δυνάμεις γαλλικού ελικοπτεροφόρου και Γάλλους κομάντος, σε αποβατικές ενέργειες. 

Στρατηγικός αναλυτής Δρίβας στους Leaders: H Tουρκία δε θέλει πόλεμο 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού «Λόγχη» στο Μυρτώο Πέλαγος και «Αναγνώριση Άκτων» σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο, με συμμετοχή δεκάδων πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων, που εκπαιδεύονται σε πληθώρα σεναρίων. 

Ντελίριο απειλών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μετά το παραλήρημα Ερντογάν 

Ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό η τορπιλάκατος Βλαχάκος 

Τώρα, ο Στόλος μας γίνεται ακόμη πιο ισχυρός με την ένταξη σε αυτόν της ολοκαίνουργιας πυραυλακάτου «Βλαχάκος», η οποία φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα του ρεπορτάζ του Star να αποπλέει από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου κατασκευάστηκε, για τον Σκαραμαγκά και τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών. Εκεί θα γίνει την Πέμπτη η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης. 

Η νέα τορπιλάκατος Βλαχάκος

Η νέα τορπιλάκατος Βλαχάκος
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top