Ελλάδα: Η Τουρκία κινείται πλέον στα όρια της επιστημονικής φαντασίας

«Επαναλαμβάνει μέχρι αηδίας πάγιες και ανυπόστατες αιτιάσεις»

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

«Επαναλαμβάνει μέχρι αηδίας τις ανυπόστατες αιτιάσεις της», είναι η σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα, μετά την κίνηση της Τουρκίας να στείλει επιστολή σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η Τουρκία σε Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και σε ορισμένα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνει ad nauseam τις πάγιες, ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της», σχολιάζουν, ειδικότερα, διπλωματικές πηγές.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται»

Όπως τονίζουν, οι συγκεκριμένες αιτιάσεις ουδεμία βάση έχουν, αντιθέτως αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Τουρκία: Νυχτερινή υπερπτήση drone πάνω από την Κίναρο

«Δυστυχώς, η επιστολή αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας», σημειώνουν.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη μας!

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, συμπληρώνουν.

Εκπρόσωπος Κομισιόν προς Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές κατά της Ελλάδας

Το γεγονός ότι η επιστολή καταλήγει ζητώντας από τους αποδέκτες της [ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ] «να συνεισφέρουν στις προσπάθειες για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Αιγαίο ενθαρρύνοντας την Ελλάδα να αποφεύγει την κλιμάκωση της ρητορικής και σχετικών ενεργειών, καθώς και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.

Δένδιας: Επιστολές για τις τουρκικές προκλήσεις σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Αρκεί να επαναληφθεί, καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές, ότι, όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Colonna χθες: «Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως και επανειλημμένα ότι 'τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή', η Τουρκία 'μπορεί να έρθει νύχτα' να τα καταλάβει και ότι 'η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας. Δεν είναι συνομιλητής της'».

Δείτε τις επιστολές που έστειλε ο Νίκος Δένδιας στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοσέπ Μπορέλ και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ, αλλά και την επιστολή της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρίας Θεοφίλη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top