Ενεργειακή κρίση: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Νέα μέτρα στήριξης προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η σύσκεψη θα έχει αντικείμενο τις εξελίξεις για την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενέργειας και την επικαιροποίηση των πρωτοβουλιών ενόψει του χειμώνα

Έκτακτη σύσκεψη για την ενεργειακή κρίση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η σύσκεψη θα έχει αντικείμενο τις εξελίξεις για την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενέργειας και την επικαιροποίηση των πρωτοβουλιών ενόψει του χειμώνα, αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 

Ακρίβεια: Κλειδώνουν τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Είναι ανάγκη να σπάσει η περίοδος της ευρωπαικής αδράνειας», ενόψει της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα που παίρνουν οι χώρες της Ευρώπης

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην επιστολή των έξι σημείων του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναφέρει – μεταξύ άλλων – πως πρέπει να μπει πλαφόν και να αποσυνδεθεί το φυσικό αέριο από την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έκτακτη σύσκεψη για την ενεργειακή κρίση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

H σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει αντικείμενο τις εξελίξεις για την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενέργειας και την επικαιροποίηση των πρωτοβουλιών ενόψει του χειμώνα / Eurokinissi

Φυσικό αέριο: Πλαφόν ή αποσύνδεση από το ρεύμα εξετάζει η ΕΕ

«Η ελληνική πρόταση είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Κομισιόν και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την στήριξη εξαντλώντας αλλά όχι παραβιάζοντας τα δημοσιονομικά περιθώρια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κωδικός «μείωση λογαριασμών ρεύματος» στην Ε.Ε.   

Ο ίδιος προανήγγειλε νέα σειρά μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας πως η εντυπωσιακή πορεία του τουρισμού δημιούργησε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν - Δείτε παραδείγματα

Σημειώνεται πως οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο μέτρων και ελαφρύνσεων, που θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πυρετώδεις.

Στα 200 ευρώ η νέα επιταγή ακρίβειας: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top