Στα 200 ευρώ η νέα επιταγή ακρίβειας: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ: Έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις

Μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας αναταραχής, η κυβέρνηση προσπαθεί να «κλειδώσει» το πακέτο παροχών της ΔΕΘ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, με το κυβερνητικό επιτελείο να προσπαθεί να «κλειδώσει» το πακέτο μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας αναταραχής.

Μέσα σε αυτά θα είναι και η νέα επιταγή ακρίβειας, η οποία – όπως όλα δείχνουν – θα είναι στο ίδιο ύψος με αυτή που δόθηκε το Πάσχα, δηλαδή στα 200 ευρώ.

Νέα μέτρα στήριξης: Οι άγνωστοι παράγοντες που κρίνουν το πακέτο της ΔΕΘ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να δοθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, με το βλέμμα στραμμένο στις ευπαθείς ομάδες, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικες, κλπ.

Ακρίβεια: «Κλείδωσε» νέα και αυξημένη επιταγή ακρίβειας – Ποιους θα αφορά

Τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας θα περιλαμβάνουν και νέο επίδομα βενζίνης, το Fuel Pass 3, υπό την προϋπόθεση ότι οι τομές των καυσίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά και η συνέχιση στην επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν - Δείτε παραδείγματα

Επίσης, εξετάζεται ένα αυξημένο επίδομα θέρμανσης για τον χειμώνα 2022 -2023, αλλά και  νέες φοροελαφρύνσεις από το 2023.

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης, αλλά και το ύψος τους θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης που είναι στο τραπέζι

•    Αύξηση του κατώτατου μισθού: Ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα δώσει την κατεύθυνση για αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς βέβαια να την προσδιορίσει, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να τις υπερκεράσει. Πληροφορίες θέλουν τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται σε επίπεδα προ μνημονίων, δηλαδή στα 751 ευρώ, από 713 ευρώ που είναι σήμερα.

Κατώτατος μισθός: Επιστρέφει και πάλι στα 751 ευρώ μετά από 10 χρόνια

Ανάμεσα στα νέα μέτρα στήριξης θα είναι και η νέα επιταγή ακρίβειας, η οποία – όπως όλα δείχνουν – θα είναι στο ίδιο ύψος με αυτή που δόθηκε το Πάσχα, δηλαδή στα 200 ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα στήριξης θα είναι και η νέα επιταγή ακρίβειας, η οποία – όπως όλα δείχνουν – θα είναι στο ίδιο ύψος με αυτή που δόθηκε το Πάσχα, δηλαδή στα 200 ευρώ / Pexels

•    Αύξηση συντάξεων: Από την 1η Ιανουαρίου του 2023 εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις οι οποίες σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους.

•    Εισφορά αλληλεγγύης: Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Μητσοτάκης: Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, τα μέτρα θα είναι μετρημένα

•    Επιταγή ακρίβειας: Για το 2022 εξετάζεται η χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας, προκειμένου να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

•    Μείωση του Τέλους Επιτηδεύματος: Υπάρχουν σενάρια για μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος με κόστος 200 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία, αλλά είναι από τα μέτρα θα κριθούν στο παρά πέντε και ανάλογα με την πορεία των δημοσίων οικονομικών.

•    Fuel Pass 3: Στην περίπτωση που οι τιμές των καυσίμων διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα θα υπάρξει και νέος γύρος ενίσχυσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top