Ακρίβεια: «Κλείδωσε» νέα και αυξημένη επιταγή ακρίβειας – Ποιους θα αφορά

Τα μέτρα στήριξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ναυαρχίδα των μέτρων είναι η νέα (και ενισχυμένη) επιταγή ακρίβειας, η οποία – σύμφωνα με τις πληροφορίες – έχει «κλειδώσει» ελέω του ασφαλούς δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει από τα αυξημένα τουριστικά και φορολογικά έσοδα, που έχουν ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου.

Παράθυρο για νέα επιταγή ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια

Το ακριβές ύψος της οικονομικής ενίσχυσης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο εκτιμάται πως θα είναι άνω των 200 ευρώ. Παράλληλα, θα αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά σε σύγκριση με όσα έλαβαν την πρώτη επιταγή ακρίβειας το περασμένο Πάσχα.

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των ποσών στους δικαιούχους

Στόχος είναι, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες, αλλά και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας. Ένας παράγοντας που θα κρίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον τελικό αριθμό των δικαιούχων είναι το αν σε αυτόν συμπεριληφθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στη χορήγηση ενός έξτρα βοηθήματος στη συγκεκριμένη ομάδα, εν είδει 13ης σύνταξης.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές κύριων και επικουρικών

Τα μέτρα στήριξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, σχεδιάζει η κυβέρνηση / Pexels

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Πάσχα η επιταγή ακρίβειας είχε δοθεί σε 1,7 εκατ. ευάλωτους συνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.

Τα μέτρα στήριξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Στα μέτρα στήριξης, που σχεδιάζει να ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), περιλαμβάνεται μια ακόμη σειρά παρεμβάσεων όπως : αυξημένο επίδομα θέρμανσης από τον Οκτώβριο, Fuel Pass 3, επιτάχυνση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, αύξηση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, αλλά και η συνέχιση των επιδοτήσεων ρεύματος.

Ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα:

-    Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και της βεντάλιας των δικαιούχων. Συνολικά το επίδομα θέρμανσης έλαβαν φέτος 827.575 δικαιούχοι, στους οποίους καταβλήθηκαν περίπου 166 εκατ. ευρώ, με τη μέση επιδότηση να ανέρχεται στα 200 ευρώ. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται η αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων και η αύξηση τόσο του κατώτερου όσο και του ανώτερου ποσού της επιδότησης.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

-    Συντάξεις: Χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένεται να δουν αύξηση στο εισόδημά τους έως και 155 ευρώ μηνιαίως από την 1η Ιανουαρίου 2023, καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί τρία μέτρα ενίσχυσης των συντάξεων. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται αύξηση της τάξης του 5% στις συντάξεις και κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατείται κάθε μήνα με ποσοστά από 2,2% έως και 10% από όλα τα μηνιαία ποσά συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.

Power Pass: Πότε θα καταβληθούν τα ποσά Ιουνίου στους δικαιούχους

-    Στεγαστική πολιτική για νέους: Παραχώρηση, με συμβολικό ενοίκιο και άτοκο δάνειο, κατοικιών σε νέα ζευγάρια, αλλά και επιδότηση ενοικίου και χορήγηση χαμηλότοκων ή ακόμη και άτοκων δανείων για αγορά ή επισκευή κατοικιών. Έμφαση θα δοθεί στους εργαζομένους και στα νέα ζευγάρια, στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας και της καταπολέμησης του δημογραφικού προβλήματος.

-    Fuel pass 3: Eαν οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν σημαντικά, θα υπάρξει fuel pass 3. Άλλωστε, για να αντιμετωπιστούν η ακρίβεια και το ενεργειακό τσουνάμι που έρχεται από τον χειμώνα χρειάζεται ανάχωμα και η επιδότηση καυσίμων περιλαμβάνεται σε αυτή τη στρατηγική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top