Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των ποσών στους δικαιούχους

Πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό έχιε επιλέξει η πλειοψηφία

Η εκτίμηση στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι με το Fuel Pass καλύπτονται άλλες ανάγκες των νοικοκυριών, γι' αυτό ζητείται η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Τα χρήματα στους λογαριασμούς τους και τις ψηφιακές κάρτες βλέπουν από σήμερα δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι του νέου επιδόματος καυσίμων, του Fuel Pass 2.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ήδη πιστωθεί περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ σε 333.000 δικαιούχους ενώ εκκρεμεί η πληρωμή για πάνω από 1,7 εκατομμύρια πολίτες.

Fuel Pass 2: Σήμερα μπαίνουν τα λεφτά στους λογaριασμούς των δικαιούχων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που έκαναν αίτηση για το Fuel Pass 2, επέλεξαν η πληρωμή τους να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Συγκεκριμέναμ από τις 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις στις 1.544.633 ζητείται η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και στις 581.087 έχει επιλεγεί η έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Fuel Pass: Ζητούν τα χρήματα στον λογαριασμό για να «κλείσουν» τρύπες

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Fuel Pass 2: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Ποιο είναι το ποσό της ενίσχυσης για το Fuel Pass 2

Το ποσό ενίσχυσης δίνεται για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2022 και ανέρχεται σε:

-    εκατό (100) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε ογδόντα πέντε (85) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

-    ογδόντα (80) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε εξήντα πέντε (65) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

-    εβδομήντα (70) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε πενήντα πέντε (55) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

-    εξήντα (60) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top