Fuel Pass: Ζητούν τα χρήματα στον λογαριασμό για να «κλείσουν» τρύπες

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Το αργότερο αύριο θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους του Fuel Pass 2. Αυτό που προκαλεί, πάντως, εντύπωση είναι ότι παρά το ειδικό bonus για όσους πάρουν την επιδότηση σε ψηφιακή κάρτα, οι περισσότεροι δικαιούχοι ζητούν να μπει το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό. 

Fuel pass 2: Πληρώνεται το επίδομα στους δικαιούχους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες έχουν πληρωθεί περί τα 24 εκατ ευρώ, σε περίπου 330.000 δικαιούχους και αύριο αναμένεται ο μεγάλος όγκος των πληρωμών. 

Ως τώρα έχουν εγκριθεί 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το 70% αυτών των δικαιούχων ζητούν να μπει η επιδότηση στο λογαριασμό τους, χάνοντας  έτσι το bonus των 15 ευρώ.

Fuel Pass: Καλύπτουν άλλες ανάγκες με το ποσό

Με δεδομένο ότι ανάλογη εικόνα είχαμε και στον πρώτο γύρο επιδότησης, η εκτίμηση στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι με το Fuel Pass καλύπτονται άλλες ανάγκες. 

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι το κόστος διατροφής είναι αυξημένο κατά 13% και το κόστος στέγασης κατά σχεδόν 31%. Ειδικά, δε, όσον αφορά τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, αυτές οι δύο κατηγορίες δαπανών απορροφούν το 59% του μηνιαίου προϋπολογισμού.

Καύσιμα: «Ανεβαίνει» το πετρέλαιο, «πέφτει» η βενζίνη

Τα καλά νέα είναι ότι η τιμή της βενζίνης για πρώτη φορά μετά από μήνες έπεσε κάτω από τα 2,10 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 14,4% από τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουνίου. 

Τα κακά νέα είναι ότι το πετρέλαιο κινείται και πάλι ανοδικά στα 98 δολάρια, καθώς η διακοπή του ρωσικού πετρελαίου προς τη Νότια Ευρώπη λόγω των οικονομικών κυρώσεων, προκάλεσε νευρικότητα στις αγορές. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top