Fuel pass 2: Πληρώνεται το επίδομα στους δικαιούχους

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρημάτων στους δικαιούχους του Fuel Pass 2. Σε αντίθεση με το πρώτο Fuel Pass που το επίδομα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε 2-3 μέρες, για το τρέχον πρόγραμμα δεν υπήρχε σαφές χρονοδιάγραμμα, με τους δικαιούχους να περιμένουν αρκετές μέρες ενώ έχουν κάνει την αίτησή τους να τους πιστωθούν τα χρήματα. Τέλος στην αγωνία έβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών.

Fuel Pass 2: Περισσότερες από 1 εκατομμύριο αιτήσεις! 

Συγκεκριμένα όπως είπε στην τηλεόραση του MEGA ο  Χρήστος Σταϊκούρας για την επιδότηση καυσίμων (Fuel pass-2), «τα ποσά έχουν μεταφερθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο αρμόδιο υπουργείο». Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν πιστωθεί κάποια ποσά στην ψηφιακή κάρτα και εκτίμησε πως σήμερα ή αύριο θα πιστωθούν και κάποια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση δε της ψηφιακής κάρτας το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού»,δήλωσε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι το ποσό έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

«Δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος»

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από Σεπτέμβριο

Ο υπουργός ανέφερε ότι «θα έχουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεδομένου ότι δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος. Πρόσθεσε δε, ότι όλα τα επιπλέον μέτρα έχουν ποσοτικοποιηθεί, αλλά ποια θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τις προτεραιότητες που θα τεθούν.

Επεσήμανε ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται όλες οι παρεμβάσεις για το 2022 και το 2023 (π.χ. κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης). Και δήλωσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις πριν από τα Χριστούγεννα».

Ακρίβεια: Νέο έκτακτο επίδομα από φθινόπωρο – Ποιοι θα το πάρουν

Σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ, ανέφερε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε περίπου 39 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της τα επόμενα 2- 3 χρόνια».

Δήλωσε, επίσης, ότι στις 20 Αυγούστου θα αρθεί το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, καθώς έχει ήδη λάβει σχετική επιστολή από τους δύο αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός με ειλικρίνεια και παρρησία τοποθετήθηκε για αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση που προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς». Αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει τη βούληση για όλα στο φως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top