Ακρίβεια: Νέο έκτακτο επίδομα από φθινόπωρο – Ποιοι θα το πάρουν

Νέα μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση

Λαϊκή αγορά

Νέο πακέτο παρεμβάσεων με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ετοιμάζει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο.

Το νέο πακέτο παροχών – επιδοτήσεων πιθανόν να αποκαλυφθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στην κορυφή του «καλαθιού» βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή ενός νέου έκτακτου βοηθήματος, μιας νέας επιταγής ακρίβειας.

Σκρέκας στο Star για λογαριασμούς ρεύματος: Συνεχής στήριξη στα νοικοκυριά

Αν και τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμη οριστικά, εκτιμάται ότι η νέα επιταγή ακρίβειας θα κινείται στο μοντέλο της έκτακτης ενίσχυσης, που δόθηκε το Πάσχα.

Το ποσό θα κυμαίνεται στα 200 ευρώ, με το τελικό ύψος του ποσού αλλά και του αριθμού των δικαιούχων να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων.

Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή: Πότε θα δοθούν τα εκπτωτικά κουπόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν με το ποσό των 200 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το κύμα της ακρίβειας.

Σε δεύτερη φάση, όμως, σχεδιάζεται να δοθεί οικονομική ενίσχυση, πιθανόν μικρότερη των 200 ευρώ, και σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Εξάλλου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επέκταση του επιδόματος καυσίμων έως το τέλος του έτους.

Το Fuel Pass 3 θα αφορά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και πιθανόν να κυμαίνεται στο ύψος του δεύτερου επιδόματος καυσίμων (Fuel Pass 2).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top