Κωδικός «μείωση λογαριασμών ρεύματος» στην Ε.Ε.   

Πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις για πλαφόν οι χώρες του Βορρά  

Ξυπνά έστω και καθυστερημένα ολόκληρη η Ευρώπη για τις τιμές στην ενέργεια και οδεύουμε με γοργούς ρυθμούς προς μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και όχι μόνο, σύμφωνα με τις τελευταίας πληροφορίες που μετέδωσε η Μαρία Ψαρά από τις Βρυξέλλες.

Λογαριασμοί και ακρίβεια «πνίγουν» τα νοικοκυριά μετά τις διακοπές 

Το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά, αφού πλέον υπάρχει κοινή πεποίθηση ανάμεσα στους 27 ότι κάτι πρέπει να γίνει για να μειωθούν οι τιμές ενέργειας και μάλιστα πολύ άμεσα. 

Αλλαγή στάσης από χώρες του Βορρά για τις ελληνικές θέσεις  

Για τον ίδιο λόγο, πολλές χώρες του Βορρά που στην αρχή δεν στήριζαν τις ελληνικές προτάσεις για επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου ή για διαχωρισμό μεταξύ της τιμής του αερίου και του ρεύματος, τώρα έχουν μετατοπιστεί πιο κοντά στις προτάσεις της Αθήνας.

Μεγάλη υποχώρηση της τιμής του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας 

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αντιρρήσεις και γι’ αυτό οι ζυμώσεις είναι συνεχείς. Οι πιο «σκληροπυρηνικές»  χώρες σε αυτό το ζήτημα είναι η Ολλανδία και η Δανία, που γενικά δεν επιθυμούν παρεμβάσεις στην αγορά. 

Η Κομισιόν ελπίζει να πάρει τον... σφυγμό των κρατών μελών στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας. Κι εκεί η πλειοψηφία των χωρών θα πιέσουν για μια πανευρωπαϊκή λύση για μείωση των τιμών. 

Πλαφόν στις τιμές της ενέργειας βάζει η Ευρώπη

Τι πρέπει να περιμένουμε την επόμενη Παρασκευή; Πληροφορίες του Star λένε ότι προς το παρόν προκρίνεται η ελληνική πρόταση για πλαφόν στην τιμή χονδρικής του αερίου, σε συνδυασμό με επιδοτήσεις ευρωπαϊκές και εθνικές για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top