Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχέδιο για διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα

Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας στον ιδιωτικό τομέα

Κατηγορηματικά «όχι» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στο εάν υπάρχουν σκέψεις για ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα, για εξοικονόμηση ενέργειας.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάποια σκέψη για περιορισμό ή για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα. Ούτε διαφαίνεται εδώ που είμαστε η ανάγκη μιας τέτοιου είδους κίνησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι.

Ακρίβεια: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

Επαναλαμβάνοντας πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στην Ελλάδα και να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία σενάρια, όπως προδιαγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ακρίβεια: Τέλος οι βραδινές βόλτες σε βιτρίνες – Σβήνουν τα φώτα τα μαγαζιά

«Τα πράγματα δε θα είναι εύκολα, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κυβερνητική πηγή στο Star: Μετρημένο στη ΔΕΘ οτιδήποτε πέραν της ενέργειας

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε λελογισμένες κινήσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο και «σε παρότρυνση για εξοικονόμηση ενέργειας στον ιδιωτικό τομέα».

Σκρέκας: «Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο χειμώνα»

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε την ανάγκη όλοι να προχωρήσουν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της κρίσης που μαστίζει όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, χθες, Δευτέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε όλους τους πολίτες να μειώσουν όσο μπορούν την κατανάλωση ενέργειας.

«Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει», είπε και πρόσθεσε: «Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δε δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο, γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά».

Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται στη ΔΕΘ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η κρίση είναι διπλή καθώς πέρα από την εφοδιαστική αλυσίδα υπάρχει προφανώς το ζήτημα των τιμών και της ακρίβειας. Θύμισε ότι ήδη «τρέχει» πρόγραμμα στήριξης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να μειωθούν οι αυξήσεις κατά 94% για 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, 100% για τα κοινωνικά τιμολόγια, 84% για τις επιχειρήσεις, 90% για τους αγρότες.

Ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα «απαραίτητο και ενδεδειγμένο» για να μη χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά.

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κάνει ουσιαστικές ανακοινώσεις με μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης, δίπλα στον πολίτη όχι για να μηδενίσουμε, κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά για να έχει όσο δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top