Ακρίβεια: Τέλος οι βραδινές βόλτες σε βιτρίνες – Σβήνουν τα φώτα τα μαγαζιά

Επενδύουν σε φωτοβολταϊκά τα σούπερ μάρκετ

«Αγκάθι» παραμένει για καταναλωτές και επιχειρήσεις το κόστος της ενέργειας - Έρχονται νέες αυξήσεις

Να ξεχάσουν θα πρέπει, όπως φαίνεται, τις βραδινές βόλτες για «χάζεμα» στις βιτρίνες οι καταναλωτές τον ερχόμενο χειμώνα.

Με το κόστος της ενέργειας να παραμένει στα ύψη –παρά τις όποιες επιδοτήσεις– και με το ενδεχόμενο ακόμη και προγραμματισμένων διακοπών σε περίπτωση ενεργειακής ανεπάρκειας, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι λιανέμποροι που προσανατολίζονται στο σβήσιμο των φώτων για πολλές ώρες το βράδυ στα καταστήματά τους, πέραν των ωρών λειτουργίας.

Ακρίβεια: «Αγκάθι» το κόστος της ενέργειας - Έρχονται νέες αυξήσεις

Το εάν οι δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας ή για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης λάβουν και τη μορφή μείωσης του ωραρίου λειτουργίας, ή να κάνουμε αγορές στο ημίφως, σενάριο που ήδη επεξεργάζονται αλυσίδες λιανικής (κυρίως σε βορειοευρωπαϊκές χώρες), αυτό θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ενέργεια βιτρίνες

Να ξεχάσουν θα πρέπει, όπως φαίνεται, τις βραδινές βόλτες για «χάζεμα» στις βιτρίνες οι καταναλωτές τον ερχόμενο χειμώνα / ΑΡ

Ακρίβεια: «Κλείδωσε» νέα και αυξημένη επιταγή ακρίβειας – Ποιους θα αφορά

Για την ώρα, αυτό που ίσως έχουν αντιληφθεί κάποιοι είναι πως δεν αποτελούν πλέον όλα τα καταστήματα «οάσεις δροσιάς», αφού τα κλιματιστικά έχουν ρυθμισθεί σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Η Ευρώπη σε ενεργειακό συναγερμό: Τα σχέδια για εξοικονόμηση ενέργειας

Σε μεσοπρόθεσμη βάση, αυτό που κάνουν ολοένα και περισσότερες αλυσίδες λιανικής είναι να εγκαθιστούν ή να σχεδιάζουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα καταστήματα και στις αποθήκες τους, τόσο για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων όσο και για λόγους μείωσης της εξάρτησής τους από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Fuel Pass 2: Τρέχουν οι πληρωμές - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

«Ανάβουμε τις πινακίδες λιγότερες ώρες το βράδυ», επισημαίνει στην Καθημερινή ο κ. Λάμπρος Παπακοσμάς, εντεταλμένος σύμβουλος του ομίλου «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», κίνηση ιδιαιτέρως σημαντική, δεδομένου ότι ο όμιλος διαθέτει δίκτυο 510 καταστημάτων.
Επιπλέον, η αλυσίδα προχωράει στην αντικατάσταση ψυγείων με νέα, χαμηλής κατανάλωσης.

Κλειστά παραμένουν τα φώτα στα καταστήματα και στους χώρους στάθμευσης των καταστημάτων πέραν των ωρών λειτουργίας στο δίκτυο της Metro (καταστήματα My Market και Metro Cash & Carry). Εδώ και χρόνια, εξάλλου, οι λαμπτήρες έχουν αντικατασταθεί με LED, ενώ τώρα η εταιρεία κάνει κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις σε αποθήκες καταστημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top