Η Ευρώπη σε ενεργειακό συναγερμό: Τα σχέδια για εξοικονόμηση ενέργειας

Οι τιμές των καυσίμων μετά από ένα πολύμηνο ράλι έπεσαν αισθητά

Μετά από ένα πολύμηνο ράλι, η τιμή της βενζίνης έχει πέσει αισθητά, αφού σε ένα στα δυο πρατήρια, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι κάτω από 2 ευρώ.

Η τελευταία φορά που οι οδηγοί είδαν την αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ ήταν την περασμένη Άνοιξη.

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των ποσών στους δικαιούχους

Πλέον, με τη μέση τιμή να έχει πέσει γύρω στα 40 λεπτά από το ρεκόρ του Ιουνίου, σε πολλά πρατήρια η απλή αμόλυβδη πωλείται από 1,85 έως 1,95 ευρώ το λίτρο.

Τέλος στα κλιματιστικά από επιχειρήσεις λόγω του «ηλεκτροσόκ» στις τιμές!

Μάλιστα, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή στις διεθνείς τιμές.

«Πυρετός» προετοιμασίας στην Ελλάδα για ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα 

«Τον τελευταίο καιρό οι τιμές έχουν αρχίσει και μειώνονται. Κάθε μέρα τα τιμολόγια που παίρνουμε έχουν διαφορετικές τιμές προς τα κάτω», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη

Μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες, όπου η τιμή του φυσικού αερίου κατέγραφε πτώση, σήμερα ανέβηκε στα 207 ευρώ επιβεβαιώνοντας πόσο ρευστή είναι η κατάσταση.

Αυτό που «καίει», όμως, περισσότερο είναι η επάρκεια αερίου, άρα και ρεύματος τον χειμώνα.

Φυσικό αέριο: Φόβοι για διπλασιασμό στις τιμές από τον Οκτώβριο

Η συμφωνία αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% από αυτό τον μήνα έως το Μάρτιο του 2023, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι μειωμένες παραδόσεις από τη Ρωσία

H «κρυφή» επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Στην Ισπανία ήδη άρχισαν να σβήνουν τα φώτα στα καταστήματα λιανικής και τα δημόσια κτίρια από τις 10 το βράδυ. Κυβερνητικό διάταγμα περιορίζει τον κλιματισμό στους 27 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα. Για κάποιες επιχειρήσεις, όμως, η εξοικονόμηση ενέργειας μοιάζει αδύνατη. 

Στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε σχέδιο φοροελαφρύνσεων 10 δισ. ευρώ με τη μέση ελάφρυνση να υπολογίζεται στα 192 ευρώ.

Εξάλλου, η αυστριακή πόλη της Βιέννης, διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, δεν θα φωταγωγήσει φέτος το Ρινγκ, την πιο ξακουστή λεωφόρο της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Βρετανία καταρτίζει σχέδια για οργανωμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης τον Ιανουάριο, για να αποφύγει το black out. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top