Φυσικό αέριο: Φόβοι για διπλασιασμό στις τιμές από τον Οκτώβριο

Ξανά πάνω από 200 ευρώ η μεγαβατώρα

Φυσικό αέριο

Διάχυτη είναι η ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφορικά με το θέμα της ενέργειας ενόψει χειμώνα.

Το σκληρό πόκερ της Μόσχας με τον αγωγό Nord Stream 1 έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην αγορά, με τους ευρωπαίους να προσπαθούν να γεμίσουν τους αντίστοιχους αποθηκευτικούς χώρους με φυσικό αέριο, με τη Ρωσία να διατηρεί μειωμένες τις ροές ώστε να καλύπτεται μόνο η τρέχουσα ζήτηση.

Τη νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα επιθεώρησε ο Σκρέκας

Ρεύμα: Σχέδιο για διπλάσια επιδότηση αν συνεχιστεί η αύξηση χονδρικής τιμής

Έτσι, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι μπορεί ακόμη και να διπλασιαστούν οι τιμές του φυσικού αερίου από τον Οκτώβριο, την ώρα που οι τιμές βρίσκονται  ξανά πάνω από τα 200 ευρώ η μεγαβατώρα (MWh).

«Έξυπνοι» τρόποι για να μειώσετε το κόστος των λογαριασμών ρεύματος

Ήδη, στην Κολωνία η εταιρεία κοινής ωφέλειας Rheinenergie ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι από τον Οκτώβριο όσοι πελάτες δεν έχουν κλειδώσει συμβόλαια με σταθερές τιμές θα δουν τους λογαριασμούς για φυσικό αέριο να διπλασιάζονται λόγω αύξησης κατά 450% στο κόστος προμηθειών από τη Ρωσία.

Η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές στην Κολωνία με την ενέργεια είναι η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε όλη τη Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη.

Ο χρόνος για την ανάληψη δράσης ήδη μετρά αντίστροφα καθώς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη στο καλοκαίρι, δεν έχουν μείνει πολλές εβδομάδες μέχρι να μπορέσουν οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top