«Έξυπνοι» τρόποι για να μειώσετε το κόστος των λογαριασμών ρεύματος

Πώς θα εξοικονομήσετε με απλές κινήσεις πάνω από 150 ευρώ τον χρόνο

Να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα στον λογαριασμό του ρεύματος μπορούν οι καταναλωτές αλλάζοντας μερικές συνήθειες, όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού.

Με απλές, πλην «έξυπνες», κινήσεις στη χρήση του κλιματιστικού, της κουζίνας, του ψυγείου η εξοικονόμηση μπορεί να ξεπεράσει τα 150 ευρώ τον χρόνο.

Σκρέκας για ενέργεια: Στήριξη σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί

Ειδικότερα:

•    Κλιματιστικό

Οι πολίτες μπορούν να κερδίσουν τον χρόνο έως και 40% των χρημάτων τους εάν βάζουν τη θερμοκρασία του air condition στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ρεύμα: Η απλή κίνηση που σας γλιτώνει 150 ευρώ τον χρόνο 

•    Μαγείρεμα

Κέρδος έως 30 ευρώ μπορούν να έχουν στον εκκαθαριστικό λογαριασμού ρεύματος 4μηνου οι πολίτες εάν μαγειρεύουν το φαγητό τους  σε χαμηλή θερμοκρασία. Aυτό αφορά όσους έχουν καινούργιες κουζίνες. Επίσης, το σκεύος  θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια πάνω στην εστία για να μη χάνεται η ενέργεια.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Ποια ψυγεία γίνονται δεκτά

•     Ψυγείο

Επειδή το ψυγείο δεν μπορεί να βγει από την πρίζα,  οι πολίτες δε θα πρέπει να το ανοίγουν άσκοπα, παρά μόνο εάν θέλουν να πάρουν κάτι άμεσα από αυτό.

Ρεύμα: Η ΡΑΕ προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις από παρόχους

•    Πλυντήριο ρούχων

Για να γίνει οικονομία σε νερό και ρεύμα, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το πλυντήριο σε πλήρη φόρτωση, όσα κιλά παίρνει και τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή: Πότε θα δοθούν τα εκπτωτικά κουπόνια

•     Πλυντήριο πιάτων

Για να πετύχουν οι πολίτες τη μέγιστη εξοικονόμηση ρεύματος στο πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να  χρησιμοποιούν χαμηλότερη θερμοκρασία και πλήρες φορτίο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν κέρδος έως και 50 ευρώ τον χρόνο. 

•    Τηλεόραση 

Οι πολίτες θα πρέπει να βγάζουν την τηλεόραση από την πρίζα όταν δεν τη χρησιμοποιούν προκειμένου να  γλιτώσουν έως και 30 ευρώ τον χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top