Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Ποια ψυγεία γίνονται δεκτά

Τι επισημαίνεται σε έκτακτη ανακοίνωση της πλατφόρμας

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει περισσότερο κόσμο στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Στην τελική ευθεία είναι το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» καθώς είναι ζήτημα ημερών η ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Στο μητρώο προμηθευτών έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 1.079 λιανέμποροι και προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα, με όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή: Πότε θα δοθούν τα εκπτωτικά κουπόνια

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές και το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από από 135 έως 710 ευρώ.

Πίνακας επιδότησης για Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή

Τα κουπόνια με την επιδότηση θα δοθούν άμεσα, μετά την ανάρτηση των τελικών λιστών, και οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει  η προθεσμία που έχει δοθεί για τις αγορές ηλεκτρικών συσκευών. 

Αλλάζω συσκευή: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιδότηση

Αντίστοιχα, η απόσυρση των παλαιών συσκευών πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Προσοχή στα ψυγεία – Ποια θα γίνονται δεκτά

Σύγχυση προκάλεσε σε πολλούς καταναλωτές η αναφορά στον οδηγό του προγράμματος για τα ψυγεία που θα γίνονται δεκτά για ανακύκλωση και, άρα, για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7

Όπως αναφέρει, «για την περίπτωση των ψυγείων και καταψυκτών, γίνονται δεκτές προς ανακύκλωση παλαιές συσκευές που συμμορφώνονται με τις κάτωθι ενεργειακές οδηγίες (α) 92/75/22.09.92, με εφαρμογή από το 1993 (β) 94/2/21.01.94, με εφαρμογή από το 1995. (γ) 1060/2010/28.09.10, με εφαρμογή από 30/11/2011».

Πολλοί καταναλωτές, λοιπόν, υπέθεσαν ότι εάν το ψυγείο τους χρονολογείται πριν από το 1992, δε θα γίνει δεκτό.

Ωστόσο, με έκτακτη ενημέρωση η πλατφόρμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ενημέρωσε πως γίνονται δεκτά και τα ψυγεία προ του 1992.

«Τα ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα. Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top