Ρεύμα: Η απλή κίνηση που σας γλιτώνει 150 ευρώ τον χρόνο

Πώς να έχετε χαμηλή κατανάλωση στο κλιματιστικό

Βγάζοντας κάποιες συσκευές από την πρίζα, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, μπορούμε να εξοικονομήσουμε σημαντικό ποσό ετησίως

Με τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν χτυπήσει «κόκκινο», πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση.

Η συνετή χρήση, ειδικά των ενεργοβόρων συσκευών, είναι μια πολύ καλή λύση, ωστόσο υπάρχει και μία πιο απλή, η οποία μπορεί να μας εξοικονομήσει ποσό ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας ενός έτους! 

Ποιες συσκευές «καίνε» περισσότερο ρεύμα – Πώς θα μειώσετε τον λογαριασμό

Ποια είναι αυτή; Να βγάζουμε από την πρίζα όσες συσκευές δεν είναι σε χρήση!

Πώς η επιδότηση ρεύματος θα «ρίξει» στο μισό την κιλοβατώρα

Όλα τα σπίτια έχουν συσκευές - «βρυκόλακες», οι οποίες καταναλώνουν ρεύμα ακόμα κι όταν δε λειτουργούν, απλά επειδή είναι στην πρίζα.

Τέτοιες συσκευές είναι:

-    η τηλεόραση
-    οι κονσόλες παιχνιδιών
-    ο φορτιστής του κινητού
-    ο εκτυπωτής
-    τα ηχεία
-    το laptop

Οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις η επιδότηση για το ρεύμα

Σύμφωνα με τον ηλεκτρολόγο – μηχανικό Χάρη Μαρκάκη, που μίλησε στο Οpen, βγάζοντας αυτές τις συσκευές από την πρίζα, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, μπορούμε να εξοικονομήσουμε 150 ευρώ τον χρόνο.

Πώς να έχετε χαμηλή κατανάλωση στο κλιματιστικό

Ειδικά για το κλιματιστικό, το οποίο αναμένεται να πάρει φωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Μαρκάκης συμβουλεύει να μην το βάζουμε στο τέρμα, θέλοντας να δροσίσουμε γρηγορότερα τον χώρο.

Ανακοινώνεται νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

Όπως εξηγεί έτσι και δε θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, «καθώς το κλιματιστικό δεν μπορεί να πετύχει τόσο χαμηλή θερμοκρασία», αλλά και το κάνουμε να λειτουργεί στη μέγιστη κατανάλωση.

Η θερμοκρασιακή διάφορά μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 10-15°C. Δηλαδή, όταν έχουμε υψηλή εξωτερική θερμοκρασία στους 38 βαθμούς, πρέπει να το ρυθμίζουμε στους 23 με 28 βαθμούς.

Όπως εξηγεί ο ηλεκτρολόγος, με αυτό τον τρόπο και θα έχουμε την επιθυμητή δροσιά αλλά και κατανάλωση ρεύματος έως και κατά 2/3 μικρότερη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top