Οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις η επιδότηση για το ρεύμα

Οικονόμου: Η μείωση στους λογαριασμούς θα είναι δραστική

Για οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί ρεύματος έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου.

«Τα νέα μέτρα, που θα ανακοινωθούν πάρα πολύ σύντομα, θα προσφέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ρεύματος για όλους και όλες και θα είναι οριζόντια. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει την πίεση για να υπάρχει και συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ποιες συσκευές «καίνε» περισσότερο ρεύμα – Πώς θα μειώσετε τον λογαριασμό

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα, ενώ υπογράμμισε πως είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί ότι οι Έλληνες πληρώνουν το ρεύμα πιο ακριβά από όλους τους Ευρωπαίους.

Ανακοινώνεται νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη όσο καιρό χρειαστεί. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέο πλαίσιο που θα απαντά στην ακρίβεια. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δισ. ευρώ», εξήγησε.

«Στόχος να διασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας»

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Οικονόμου: «Έρχεται παρέμβαση για μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος»

Όσον αφορά τις πληρωμές για το ρωσικό αέριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα γίνουν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις, αλλά και να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

«Η ΔΕΗ του 2019 θα είχε χρεοκοπήσει»

«Αν η κρίση μας έβρισκε με τη ΔΕΗ, όπως ήταν το 2019, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Η ΔΕΗ είχε τότε χρεοκοπήσει και αυτή είναι άποψη του ορκωτού λογιστή, που διορίσει η τότε κυβέρνηση», είπε.

Επίδομα καυσίμων: Πώς θα πάρουν το fuel pass όσοι δεν έχουν smartphone

Ξεκινά η κατασκευή του σταθμού LNG σε Αλεξανδρούπολη – Τα οφέλη για Ελλάδα

«Το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 34% και ασκεί έλεγχο στην επιχείριση. Η περιουσία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνά το 1 δις ενώ το 2019 ήταν 150 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top