Επίδομα καυσίμων: Πώς θα πάρουν το fuel pass όσοι δεν έχουν smartphone

Fuel Pass: Σήμερα πληρώνει για 900.000 δικαιούχους

Σήμερα θα ξεκινήσουν οι καταβολές της επιδότησης σε 900.000 πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα βενζίνης.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 1,5 εκατομμύριο και αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η υποβολή τους συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς να εντοπίζονται δυσλειτουργίες.

Με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο το πετρέλαιο κίνησης

Κανένα πρόβλημα, επίσης, δεν έχει αναφερθεί και στη χρήση της κάρτας, καθώς οι οδηγοί φάνηκαν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι και δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εφαρμογή.

Επίδομα βενζίνης: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν σήμερα αιτήσεις για το Fuel Pass

Ο  χρόνος που απαιτείται για την πίστωση του επιδόματος καυσίμων μετά την έγκριση της αίτησης είναι δύο εργάσιμες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Η επιδότηση καυσίμων, που αποφάσισε η κυβέρνηση, με κόστος 130 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους. 

Tο ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου. 

Επίδομα Βενζίνης: «Βούλιαξε» η πλατφόρμα αιτήσεων - Προβλήματα σύνδεσης

Πώς θα πάρουν το fuel pass όσοι δεν έχουν smartphone

Αρκετοί πολίτες αντιμετώπισαν πρόβλημα, καθώς επέλεξαν Fuel Pass χωρίς, όμως, να διαθέτουν smartphone που υποστηρίζει την εφαρμογή NFC (Near Field Communication – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου).

Fuel Pass: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης

Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου.

Επίδομα βενζίνης: 10 + 1 ερωτήσεις για το Fuel Pass - Το ποσό και η αίτηση

Τόνισε, ωστόσο, ότι αναζητείται και εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν κενά στα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουν καθώς η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top