Με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο το πετρέλαιο κίνησης

Ποιοι κάνουν σήμερα αίτηση για Fuel Pass

Για ακόμη έναν μήνα θα ισχύει η μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης. 

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Fuel Pass: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης

Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β' 1540) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης» παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022. Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης. Με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Fuel Pass: Ποιοι κάνουν σήμερα αίτηση

Την ίδια ώρα βροχή αιτήσεων έχει δεχθεί η ειδική πλατφόρμα που άνοιξε στις 26/4 για το επίδομα καυσίμων. 

Επίδομα βενζίνης: 10 + 1 ερωτήσεις για το Fuel Pass - Το ποσό και η αίτηση

Οι αιτήσεις γίνονται τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ και σήμερα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των δικαιούχων. 

Όσοι κατά την αίτηση τους επιλέξουν να πάρουν το χρηματικό μέσω του Fuel Pass που θα εκδίδεται από το gov.gr, θα λαμβάνουν bonus 5 ευρώ.

Fuel Pass: Πώς εκδίδεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα

Μέσω της ειδικής εφαρμογής, κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την επιδότηση καυσίμων μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας,  στην οποία πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης.

Επίδομα καυσίμων: Πώς εκδίδετε την ψηφιακή κάρτα στο gov.gr

Η είσοδος του φυσικού προσώπου- δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Επίδομα καυσίμων: 15 λεπτά φθηνότερο το πετρέλαιο κίνησης

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης του φυσικού προσώπου και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εμβάζει αμελλητί στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Επιδότηση βενζίνης: Πώς θα κάνετε την αίτηση στο gov.gr σε τρία βήματα

Ακολούθως, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως 31.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top