Ανακοινώνεται νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

Πλαφόν σε ρεύμα, νέα επιταγή ακρίβειας και μείωση ΦΠΑ στο τραπέζι

Για «παρέμβαση για μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια αλλά και τις υψηλές τιμές ενέργειας και για τον μήνα Μάιο.

Για το νέο πακέτο η κυβέρνηση έχει βάλει ήδη στην άκρη 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης λήψης συντονισμένων μέτρων σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των Ευρωπαίων καταναλωτών, ιδίως των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οικονόμου: «Έρχεται παρέμβαση για μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος»

«Η παρέμβαση που θα κάνουμε, προφανώς, θα έχει αντανάκλαση και στη ρήτρα αναπροσαρμογής αυτό όμως που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι η παρέμβαση που θα κάνουμε θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι να πληρώνουν το ρεύμα πολύ φθηνότερα σε σχέση με την τιμή που το πλήρωναν από τότε που άρχισαν οι αυξήσεις και μετά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ενεργειακή κρίση: Έκτακτη σύνοδος των υπουργών ενέργειας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει παράταση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος με τον τρόπο που έγινε τους προηγούμενους μήνες, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερη επιδότηση.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Δε θα πληρώσουμε σε ρούβλια το ρωσικό φυσικό αέριο

Οικονόμου: «Η τιμή του ρεύματος θα μειωθεί δραστικά»

Στο νέο πακέτο θα υπάρχουν μέτρα στήριξης και για όσους καταναλώνουν από 300 κιλοβατώρες και πάνω, οι οποίοι τώρα μπορεί να βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος ακόμη και 5 ή 6 φορές μεγαλύτερους.

To κυβερνητικό σχέδιο για τις πληρωμές φυσικού αερίου στη Ρωσία 

Παρέμβαση αναμένεται και για το φυσικό αέριο, ενώ ήδη παρατάθηκε και η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν σήμερα αίτηση για την επιδότηση βενζίνης

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για νέα επιταγή ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ πάντα υπάρχει και το σενάριο για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αν και δε θεωρείται πιθανό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν οριστικοποιηθεί το σχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top