Ρεύμα: Σχέδιο για διπλάσια επιδότηση αν συνεχιστεί η αύξηση χονδρικής τιμής

Γιατί πρέπει να μετρήσετε την κατανάλωση του Αυγούστου  

Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε τον Ιούλιο στη χονδρική τιμή του ρεύματος και χρειάστηκε η γενναία αύξηση της κρατικής επιδότησης για να αποφευχθούν τα ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά. Οι αναταράξεις στις διεθνείς τιμές της ενέργειας σπρώχνουν ακόμα πιο ψηλά τα τιμολόγια και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για πρόσθετες ενισχύσεις. 

«Έξυπνοι» τρόποι για να μειώσετε το κόστος των λογαριασμών ρεύματος

«Όπλο» ο διακανονισμός για τα φουσκωμένα τιμολόγια ρεύματος

Πολλοί είναι, πάντως, οι καταναλωτές που σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, όπως λένε στην κάμερα του Star. 

Οι διακανονισμοί δίνουν και παίρνουν αφού ο Ιούλιος ήταν ο χειρότερος μήνας. Η χονδρική τιμή της μεγαβατώρας αυξήθηκε κατά 41% σε σχέση με τον Ιούνιο. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και για τις τιμές του Αυγούστου, επομένως τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου αναμένεται «να καίνε». Σύμφωνα με πληροφορίες η κρατική επιδότηση ενδέχεται να διπλασιαστεί προκειμένου να απορροφήσει μια τέτοια αύξηση. 

Τιμολόγια ρεύματος: Ποιες είναι οι νέες τιμές με το πλαφόν στο πάγιο  

Αυτό που ανησυχεί πολλούς καταναλωτές είναι ότι αν ακριβύνουν πολύ τα τιμολόγια και δεν καταφέρουν να πληρώσουν κάποια δόση, ενδεχομένως να χάσουν τη ρύθμιση και τα χρέη να μαζευτούν βουνό. 

Προσοχή στα «ψιλά γράμματα» στους λογαριασμούς

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι καταναλωτές προσέχουν διπλά και τριπλά για να εντοπίσουν τυχόν παραπλανητικές διαφημίσεις ή κρυφές χρεώσεις. Ελέγχουν κυρίως μήπως οι χαμηλές χρεώσεις κρύβουν υψηλά πάγια, μήπως τα φθηνά πάγια ισχύουν μόνο για ορισμένους μήνες. Δηλαδή, αν η χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας αυξάνεται κλιμακωτά και αν οι χαμηλές τιμές ισχύουν μόνο για συνεπείς πελάτες.

Ρεύμα: Η ΡΑΕ προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις από παρόχους

INKA: Μετρήστε την κατανάλωση του Αυγούστου 

Ο Γιώργος Λεχουρίτης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, συμβουλεύει τους καταναλωτές: Ο καταναλωτής όταν θα πάρει ένα λογαριασμό τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα πρέπει να έχει ήδη καταμετρήσει στους μετρητές του τι κιλοβατώρες έχει κάψει μέχρι 31/07/2022». 

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την Πέμπτη 4/8 αναμένεται να δημοσιοποιήσει όσες εταιρίες έκαναν παραπλανητικές διαφημίσεις για να προσελκύσουν πελάτες.  


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top