Τιμολόγια ρεύματος: Ποιες είναι οι νέες τιμές με το πλαφόν στο πάγιο  

Από πότε θα φανεί η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς 

Σε ισχύ είναι από σήμερα τα νέα «τσιμπημένα» τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, με τους καταναλωτές να ευελπιστούν ότι οι νέες επιδοτήσεις θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων. 

Κατατέθηκε η ρύθμιση που παγώνει τα «πάγια» στο ρεύμα 

Ο Αύγουστος μπήκε με τη χονδρική τιμή του ρεύματος να επιστρέφει πάνω από τα 420 ευρώ. Η κρατική επιδότηση που θα ρίξει τις τιμές θα είναι ορατή από τον Σεπτέμβριο,  αφού θα υπολογιστεί στις καταναλώσεις του τρέχοντος μήνα και κόσμος περιμένει να δει τις μειώσεις στους λογαριασμούς. 

«Οι οικιακοί καταναλωτές θα διαπιστώσουν απορρόφηση των αυξήσεων έως και 90%, ενώ η απορρόφηση  των αυξήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα φτάσει μέχρι και το 100%» δήλωσε κατά το briefing ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  

Ενέργεια: «Προετοιμαζόμαστε ακόμα και για ακραία σενάρια», λέει ο Οικονόμου

Οι  καταναλωτές ανυπομονούν για φθηνότερο ρεύμα

Οι καταναλωτές πάντως δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος  που έχουν λάβει μέχρι τώρα. Προκειμένου μάλιστα να εξοφλήσουν τα «φουσκωμένα» τιμολόγια που τους έχουν έρθει, αρκετοί καταναλωτές υποστηρίζουν ότι είναι αναγκασμένοι να κάνουν διακανονισμό. 

Ενεργειακός συναγερμός στην Ελλάδα: Περικοπές σε φωτισμό οδών αν χρειαστεί 

Οι νέες τιμές του ρεύματος που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν το πλαφόν που επέβαλε στο πάγιο του λογαριασμού η κυβέρνηση, το οποίο ανέρχεται στα πέντε ευρώ. Ορισμένοι πάροχοι έκαναν όμως την τελευταία στιγμή αναπροσαρμογές προς τα πάνω στην τιμή της κιλοβατώρας. Δηλαδή πάροχος που τη χρέωνε 0,49 ευρώ με πάγιο 9,9 ευρώ τον μήνα, μετά την κρατική παρέμβαση μείωσε το πάγιο στα 3 ευρώ, αλλά ανέβασε στα 0, 57 ευρώ την κιλοβατώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top