Ενέργεια: «Προετοιμαζόμαστε ακόμα και για ακραία σενάρια», λέει ο Οικονόμου

«Ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί κυβερνητικής ανοχής σε καρτέλ ενέργειας»

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει το δικό της σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας

«Στοπ» στα σενάρια για υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος έβαλε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάθε δυνατό μέτρο «για να μη φτάσουμε εκεί».

Εξοικονόμηση ενέργειας: «Σβήνουν» τα φώτα σε μνημεία και δρόμους

Ο κ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας αχαρτογράφητα νερά και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, ακόμα και τα χειρότερα».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στις προτάσεις του για ένα πανευρωπαϊκό μηχανισμό ενόψει του ερχόμενου χειμώνα. Η χώρα μας συνεχίζει την προετοιμασία ακόμα και για ακραία σενάρια και παράλληλα χτίζουμε πολιτικές για τη θωράκιση της κοινωνίας», σημείωσε.

«Ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί κυβερνητικής ανοχής σε καρτέλ ενέργειας»

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «εντελώς ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή σε καρτέλ και αισχροκέρδεια όσον αφορά την ενέργεια.

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για αέριο: Η πρόταση που καταθέτει στην ΕΕ

«Είναι έκφραση θράσους και απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει μια δική του πραγματικότητα, ψεύδεται, διαστρεβλώνει, παραποιεί. Η κυβέρνηση έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες που βάζουν φρένο στα κέρδη των εταιριών. Διαχειριζόμαστε μια δύσκολη πραγματικότητα που οφείλεται στην πανδημία και τον πόλεμο της Ουκρανίας», σημείωσε.

Τι είπε για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση τόνισε ότι επιβάλλεται η δικαιοσύνη να κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Επίσης, όλες οι κρατικές υπηρεσίες να συνδράμουν για να προκύψουν οι αναγκαίες απαντήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός με άμεσα αντανακλαστικά ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής τη σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που συνεδρίασε την Παρασκευή», είπε ο κ. Οικονόμου για το θέμα των παρακολουθήσεων των κινητών τηλεφώνων.

Θρίλερ με τις παρακολουθήσεις κινητών και το Predator

«Όλη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτή την απειλή, υπάρχουν και έχουν καταγγελθεί περιστατικά απόπειρας παρακολούθησης πολιτικών προσώπων σε πολλές χώρες. Σήμερα, για παράδειγμα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Σπυράκη, αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί στον υπολογιστή της κυβερνοεπίθεση», σημείωσε.

Εκλογές: Πώς η απογραφή άλλαξε τον εκλογικό χάρτη – Κερδισμένοι και χαμένοι

«Παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα με το τουρκικό γεωτρύπανο»

Για την έξοδο του τουρκικού γεωτρυπάνου από το τουρκικό λιμάνι Τασούκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά, ψύχραιμα και αποφασιστικά το θέμα.

Πού θα κάνουν φέτος διακοπές οι πολιτικοί αρχηγοί

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που επιβάλλεται για να έχουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας», υπογράμμισε.

Τουρκικό γεωτρύπανο: Τα τρία σενάρια για έρευνες και τι σημαίνει το καθένα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top