Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για αέριο: Η πρόταση που καταθέτει στην ΕΕ

Θα προτείνει πανευρωπαϊκό μηχανισμό για μείωση της κατανάλωση

Νέα παρέμβαση για το φλέγον ζήτημα του φυσικού αερίου ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε συνέχεια προτάσεων, που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη.

Ενεργειακή Κρίση: «Μάχη» Βορρά - Νότου για το σχέδιο της Κομισιόν

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου - Τα νέα τιμολόγια

«Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης», τονίζουν τα ίδια στελέχη. 

Νέο ρεκόρ για την τιμή του ρεύματος - Ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια

Σημειώνεται πως η Ελλάδα θα ζητήσει εξαίρεση, ώστε να μη χρειαστεί να μη μειώσει την κατανάλωση κατά 15% του φυσικού αερίου, μια πρόταση που βρίσκει αντίθετες άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες.

«Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας, η Ελλάδα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί από τη μείωση και η βάση σύγκρισης να είναι η προηγούμενη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της πενταετίας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top