Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου - Τα νέα τιμολόγια

Καλύπτεται έως και το 90% της αύξησης - Στα 15-17 λεπτά η κιλοβατώρα

Όσα ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας για την επιδότηση στα τιμολόγια του ρεύματος για τον Αύγουστο

Tις επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο παρουσίασε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Επεκτείνεται και για τον Ιούνιο το Power Pass

Το 1,36 δισ. ευρώ θα αγγίξει η κυβερνητική επιδότηση για τον Αύγουστο, καλύπτοντας έως το 90% της αύξησης για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

«Για όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε έτσι το 90% της αύξησης, ώστε η τιμή της μεγαβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας και συνέχισε:

  • Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση ανέρχεται στα 377 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ώστε να απορροφηθεί έως και το 100% της αύξησης.
  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 kWA, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, ψιλικά, κομμωτήρια κλπ, θα υπάρχει επιδότηση έως 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα,  το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, απορροφώντας έως και 80% της ανατίμησης.
  • Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια, η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα, ώστε να απορροφηθεί έως και 67% στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στο φυσικό αέριο για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ανά θερμική μεγαβατώρα για τον Αύγουστο.

Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει τον επόμενο μήνα στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά το 90 % της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100 % για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 50 λεπτά η κιλοβατώρα - Η τιμή ανά πάροχο 

Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος. 

Οι τελικές τιμές καταναλωτή θα προκύψουν μετά την γνωστοποίηση των επιδοτήσεων της Πολιτείας που αναμένεται άμεσα. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τελική τιμή θα διαμορφωθεί 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δε θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν έως τις 20 Αυγούστου.

«Από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να γνωρίζουν εγκαίρως την τιμή του ρεύματος από πριν, ώστε να μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο που θέλουν. Όλα είναι καθαρά, διαφανή», κατέληξε ο υπουργός.», ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top