Σκρέκας: «Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο χειμώνα»

«Η κυβέρνηση δε θα αφήσει τα νοικοκυριά να κρυώσουν»

Κ. Σκρέκας: Να μπει στην καθημερινότητά μας η εξοικονόμηση ενέργειας - Είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολο χειμώνα / Βίντεο ΣΚΑΪ

Για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενεργειακή επάρκεια και την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Υπουργείο Ενέργειας: Έως 80% μικρότερος λογαριασμός με τα νέα μέτρα 

«Είμαστε προετοιμασμένοι για τον χειμώνα, η κυβέρνηση δε θα αφήσει τα νοικοκυριά να κρυώσουν», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε προχωρήσει σε διπλασιασμό της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας με νέα πλωτή δεξαμενή, έχουμε διπλασιάσει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου» εξήγησε.

Σκρέκας: «Η εξοικονόμηση ενέργειας να μπει στην καθημερινότητά μας, όπως στη Γερμανία και την Ιταλία»

Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, όπως στη Γερμανία και την Ιταλία

Απίστευτα μέτρα από Γερμανία: Σβήνουν φώτα και θέρμανση για εξοικονόμηση

Πάντως, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είχαμε σημαντική μείωση της κατανάλωσης, πρόσθεσε. «Τον Ιούλιο, η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% μέσα σε έναν μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακρίβεια: Καλπάζουν οι τιμές στο ρεύμα - Νεό υψηλό ρεκόρ

«Δίχτυ προστασίας για οικιακούς καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές», τόνισε.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα ποσά της επιδότησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Για να προσθέσει, πως η κυβέρνησή είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα, και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  

«Απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια τουλάχιστον στο 80%»

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η απορρόφηση τουλάχιστον στο 80% των αυξήσεων στην ενέργεια για όσο διάστημα χρειαστεί, επανέλαβε.

«Για τα μικρότερα εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ψιλικά, απορροφούμε το 89% της αύξησης για τον Σεπτέμβριο. Στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, απορροφούμε το 50% - 55% της αύξησης, ενώ ένα τμήμα της αύξησης εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος» σημείωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top