Γεωργιάδης: Κάντε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος

«Tο ρεύμα κοστίζει – Δείξτε αυτοπειθαρχία να μην κλαιγόμαστε αύριο»

Να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση στο ρεύμα κάλεσε τους πολίτες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

« Μπορεί στον λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση, αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό. Άρα οι καθημερινές μας συνήθειες, όπως τις ξέραμε στο παρελθόν, πρέπει τώρα να μεταβληθούν, γιατί πια το ρεύμα κοστίζει», είπε.

«Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο, γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά. Διότι τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Συναγερμός σε Ευρώπη: Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο χειμώνας θα είναι πανευρωπαϊκά πολύ δύσκολος, ενώ – απαντώντας σε ερώτηση για τις αυξήσεις των τιμών – ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για τρίτο Fuel Pass άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Ο χειμώνας 2022-2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας», είπε ο κ. Γεωργιάδης, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Γερμανούς, που ήδη έχουν πάρει μέτρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Απίστευτα μέτρα από Γερμανία: Σβήνουν φώτα και θέρμανση για εξοικονόμηση

Η Γερμανία ετοιμάζεται για την εθνικοποίηση της Gazprom Germania

«Βγαίνει η κυβέρνησή τους και τους λέει ήδη από τις αρχές Αυγούστου ότι πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος και του φυσικού αερίου, γιατί θα έχουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, για να μην σταματήσει η παραγωγή τους, η οικονομία τους κλπ. Είχαν βάλει ως στόχο να φτάσουν στο 85% της κάλυψης των αποθηκών του φυσικού αερίου την 1η Οκτωβρίου και έχουν φτάσει τώρα γιατί μείωσαν την κατανάλωση φυσικού αερίου στην Γερμανία», σημείωσε.

Ακρίβεια: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

Σημείωσε, πάντως, πως η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Γερμανία, αφενός διότι έχουμε μέσω του TAP εναλλακτική πηγή για φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και αφετέρου διότι η κυβέρνηση έφτιαξε έγκαιρα δεύτερο σταθμό αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και η Ελλάδα «έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη της Γερμανίας και πιο διαφοροποιημένη και με μικρότερη εξάρτηση από τη Ρωσία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top