Συναγερμός σε Ευρώπη: Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Αυστρία: Να μην αφήνουμε τον Πούτιν να αποφασίζει

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μέση τιμή για σήμερα, Δευτέρα,  διαμορφώνεται στα 697,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με την υψηλή να φθάνει στα 871 ευρώ και πολλούς να ανησυχούν πως το φράγμα των 1.000 ευρώ, που κάποτε θα ακουγόταν απίστευτο δεν είναι μακριά.

Τιμές ρεύματος: Ίλιγγος από την άνοδο ενόψει του χειμώνα

Εφιαλτικά σενάρια για «βαρύ» χειμώνα: Νέο άλμα τιμών σε αέριο και ενέργεια

Η νέα μεγάλη αύξηση ακολουθεί τη γενικότερη τάση, που υπάρχει στην Ευρώπη, λόγω της μεγάλης μείωσης των ροών του ρωσικού φυσικού αερίου, η οποία έχει εκτοξεύσει σε πάνω από τα 300 ευρώ την τιμή της μεγαβατώρας, και της ανακοίνωσης της Gazprom για τριήμερη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream. 

Ρεύμα: Οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο χωρίς πέναλτι

Σημειώνεται πως οι τιμές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας  δεν μετακυλίονται στους καταναλωτές καθώς από τον Ιούλιο έχει επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ανά μεγαβατώρα που εισπράττουν οι παραγωγοί ρεύματος.

Αυστρία: Να μην αφήνουμε τον Πούτιν να αποφασίζει

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να διαχωρίσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από εκείνη του φυσικού αερίου», ώστε να μειωθεί. Το θέμα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη, έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας, που συγκάλεσε η προεδρεύουσα Τσεχία.

Η Γερμανία ετοιμάζεται για την εθνικοποίηση της Gazprom Germania

«Η τιμή του ηλεκτρικού πρέπει να πέσει» και «δεν πρέπει να αφήνουμε καθημερινά τον Πούτιν» να αποφασίζει αντί για τους Ευρωπαίους, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Καρλ Νεχάμερ.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την τρέλα στις αγορές ενέργειας που εκτυλίσσεται καθημερινά», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό παρά μόνο εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και όχι μεμονωμένα του εθνικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top