Η Γερμανία ετοιμάζεται για την εθνικοποίηση της Gazprom Germania

Τι αναφέρει ο γερμανικός τύπος

Γερμανία: Ετοιμάζεται Για Εθνικοποίηση Της Gazprom German

Αλλαγές στη Γερμανία φέρνει η ενεργειακή κρίση και η «εκτόξευση» της τιμής του φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εθνικοποιήσει την Gazprom Germania.

Απίστευτα μέτρα από Γερμανία: Σβήνουν φώτα και θέρμανση για εξοικονόμηση

Η γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε εταιρία συμμετοχών, η οποία θα αναλάβει την ενδεχόμενη εθνικοποίηση της «Gazprom Germania», της θυγατρικής του ρωσικού γίγαντα του τομέα της ενέργειας στη Γερμανία, η οποία πρακτικά εγκαταλείφθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο εποπτικός φορέας του τομέα της ενέργειας στη Γερμανία είχε διαβεβαιώσει τον Απρίλιο πως θα διαχειρίζεται την εταιρία, που δραστηριοποιείται στην εμπορία, την αποθήκευση και τη μεταφορά αερίου, προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Η εταιρία συμμετοχών, με διακριτικό τίτλο «Securing Energy for Europe Holding GmbH» (SEEHG), θα είναι υπεύθυνη για τις επενδύσεις της εταιρίας, σημειώνει το ρεπορτάζ της Βελτ, που επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο.

Τη διεύθυνσή της θα αναλάβουν δύο δικηγόροι του γραφείου CMS Hasche Sigle, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Το δικηγορικό γραφείο δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, επικαλούμενο τις υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά την τήρηση εμπιστευτικότητας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε ότι είναι ενήμερο για την ίδρυση της εταιρείας συμμετοχών, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για προληπτικό μέτρο ενόψει ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης της γερμανικής θυγατρικής της Γκαζπρόμ.

Πρόκειται για «εντελώς προληπτικό» σχήμα που προς το παρόν είναι απλώς άδειο «εταιρικό νομικό κέλυφος», εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Βελτ Αμ Ζόνταγκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top