Ακρίβεια: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

Επιδοτήσεις σε λογαριασμούς και αυξημένο επίδομα θέρμανσης στο τραπέζι

Η στήριξη των νοικοκυριών, ειδικά των φτωχότερων, από τις μεγάλες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα και οι αυξημένες ανάγκες για θέρμανσης, ενόψει ενός – όπως αναμένεται – δύσκολου χειμώνα είναι δύο από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, υποσχέθηκε προστασία των καταναλωτών απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου.

Ακρίβεια: «Κλείδωσε» νέα και αυξημένη επιταγή ακρίβειας – Ποιους θα αφορά

«Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών» τόνισε, μιλώντας στον Σκάι.

Σταϊκούρας: Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας - Ποιους θα αφορά

Όπως είπε, «εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών που καταναλώνουν φυσικό αέριο γιατί δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να αφήξουμε νοικοκυριά στην καρδιά του χειμώνα να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους».

Σκρέκας: «Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο χειμώνα»

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι πέρυσι η κυβέρνηση είχε στηρίξει τα νοικοκυριά «και μέσω του αυξημένου επιδόματος θέρμανσης που είχαμε συμπεριλάβει και καταναλωτές φυσικού αερίου, αλλά και με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου».

Τιμές ρεύματος: Ίλιγγος από την άνοδο ενόψει του χειμώνα 

Αναφορικά με το πώς θα στηριχθούν τα νοικοκυριά, ο κ. Σκρέκας είπε πως τα μέτρα στήριξης θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα για να «καταλήξουμε τελικά στα πιο δίκαια και πιο εστιασμένα στήριξης αυτών που ιδιαίτερα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τον επόμενο χειμώνα».

Αυξημένο επίδομα θέρμανσης και επιδοτήσεις στους λογαριασμούς

Στο τραπέζι των μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών που καταναλώνουν φυσικό αέριο είναι οι επιδοτήσεις σε λογαριασμούς και η καταβολή αυξημένου επιδόματος θέρμανσης.

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τα νέα μέτρα στήριξης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο (είτε άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε και έμμεσα από τη ΔΕΠΑ) αναμένεται ότι να ενσωματωθούν στο πακέτο των μέτρων στήριξης. Αυτό που εκκρεμεί είναι να καθοριστεί η έκταση της επιδότησης.

Παράλληλα, ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες είναι η καταβολή του αυξημένου επιδόματος θέρμανσης. Είναι ένα μέτρο με ελεγχόμενο δημοσιονομικό κόστος, μια και λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων μπορεί να προσδιοριστεί με αρκετή ακρίβεια το συνολικό ποσό, που απαιτείται. Τα τελικά ποσά θα αποτελέσουν συνάρτηση της τιμής και του πετρελαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top