Κεραμέως: Έρευνα σε βάθος για την αυτοκτονία του 14χρονου

«Θα αποδοθούν ευθύνες», είπε η υπουργός Παιδείας

Νίκη Κεραμέως

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του», είπε η Νίκη Κεραμέως, για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου στα Σεπόλια, κάνοντας λόγο για σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για bullying.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας στον Σκάι. 

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής, η οποία δίνεται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Θρήνος στην κηδεία του 14χρονου: «Μάκη ζεις, θα σε αγαπάμε για πάντα»

«Είναι μια μάχη, την οποία δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν», σημείωσε.

Κάτω Πατήσια: Ο 14χρονος πήρε μία ζώνη και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα επεισόδια στα πανεπιστήμια, η κα Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πανεπιστημιακή αστυνομία με προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί.

Ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί αυτοί, «όπως προβλέπει ο νόμος, δε θα φέρουν πάνω τους όπλα».

Ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Τέλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, είπε: «Είναι πάρα πολύ σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο και είναι ακόμα πιο σπάνιο να καλείται να μιλήσει και στα δύο όργανα του Κογκρέσου, αλλά και η πρόσκληση να είναι δικομματική. Το πιο σπάνιο από όλα είναι να έχεις όλα τα μέλη της Γερουσίας να διακόπτουν την ομιλία για πάνω από 10 φορές με το λεγόμενο standing ovation και να χειροκροτούν όρθιοι. Η εικόνα που αποπνέεται μετά από αυτή την επίσκεψη είναι η εικόνα μιας Ελλάδας σοβαρής, στιβαρής, ισχυρής χώρας που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή».

Η ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο σε 32 μοναδικά στιγμιότυπα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top