Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Πότε θα δοθεί στους υγειονομικούς

Σκυλακάκης: Κανένα νόημα να μιλάμε για γενικευμένο lockdown

Πριν τα Χριστούγεννα στοχεύει να καταβάλλει την έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναζητείται ένα παράθυρο σε σχέση με τις πληρωμές του Δημοσίου. Εάν δεν καταστεί δυνατό θα δοθεί με τους μισθούς του Δεκεμβρίου, πριν το τέλος του μήνα.

Σκυλακάκης: Δεν έχουμε κανέναν λόγο να κλείσουμε μέσα τους εμβολιασμένους

Όσον αφορά το ποιοι υγειονομικοί είναι δικαιούχοι, είπε πως αναμένεται σχετική εισήγηση από του υπουργείο Υγείας διότι μένει να αποσαφηνιστεί ποιο διάστημα θα καλύπτει αυτή η ενίσχυση, δηλαδή αν θα ξεκινά από Σεπτέμβριο ή νωρίτερα.

Κανένα νόημα να μιλάμε για γενικευμένο lockdown

Ο κ. Σκυλακάκης σημείως πως «δεν έχει νόημα να μιλάμε για γενικευμένο lockdown από τη στιγμή που υπάρχουν τα εμβόλια και οι άνθρωποι προστατεύονται».

Γεωργιάδης: Μπορεί να υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων

«Υπάρχει η μετάλλαξη Ομικρον για την οποία δεν γνωρίζουμε αρκετά, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι έχουν αποτελεσματικότητα τα εμβόλια. Πρέπει να περιμένουμε. Η κυβέρνηση δεν είναι χρηματιστής να προεξοφλεί, χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία προτού ληφθούν αποφάσεις»

Χρονιά αυξήσεων στους μισθούς το 2022

Ο υπουργός χαρακτήρισε το 2022 «χρονιά αυξήσεων στους μισθούς», ωστόσο επεσήμανε πως είμαστε σε μία περίεργη περίοδο.

Πλεύρης: Διαφορετική η δοσολογία στα εμβόλια για τα παιδιά από 5 - 11 ετών

«Η πραγματική αύξηση των μισθών έρχεται από την αύξηση του εθνικού πλούτου. Όταν η ζήτηση εργασίας είναι πιο μεγάλη από την προσφορά, όταν η ανεργία πέφτει και η οικονομία ζεσταίνεται. Η ανεργία μειώνεται, το ΑΕΠ αυξάνεται και, όταν θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της πανδημίας, δεν βλέπω γιατί να μην πάμε πολύ πιο γρήγορα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top