Σκυλακάκης: Δεν έχουμε κανέναν λόγο να κλείσουμε μέσα τους εμβολιασμένους

«Τα δύο χρόνια πανδημίας κόστισαν δημοσιονομικά 40 δισ. ευρώ»

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα lockdown γιατί δεν έχουμε κανένα λόγο να κλείσουμε τους εμβολιασμένους μέσα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία», ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμένοι, ένα κομμάτι εκ των οποίων έχει κάνει και την τρίτη δόση είναι σχετικά καλά προστατευμένοι από τον ιό και τις μεταλλάξεις. Το πρόβλημά μας είναι οι ανεμβολίαστοι. Συνεπώς, τα όποια περιοριστικά μέτρα λαμβάνουμε, πρέπει να είναι αναλογικά του κινδύνου που υπάρχει σε κάθε πληθυσμιακή ομάδα. Τώρα που μιλάμε έχουμε μέτρα για τους ανεμβολίαστους, δεν έχουμε για τους εμβολιασμένους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Open. 

Μετάλλαξη «Όμικρον»: «Παράθυρο» για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους  

Ο κ. Σκυλακάκης, αναφερόμενος στο οικονομικό αποτύπωμα, που έχει αφήσει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκανε λόγο για τεράστια δημοσιονομική δαπάνη τα τελευταία 2 χρόνια.

«Τα δύο χρόνια πανδημίας, κόστισαν δημοσιονομικά στη χώρα 40 δισ. ευρώ», υπογράμμισε, εξηγώντας πως τα lockdown ήταν ένα καλό εργαλείο, αλλά για την περίοδο που δεν υπήρχαν οι εμβολιασμοί.

Δεν θα επιστραφούν τα 5 δισ. των επιστρεπτέων προκαταβολών

Αναφερόμενος στις επιστρεπτέες προκαταβολές, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία από την ΑΑΔΕ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Νέα μέτρα στήριξης για τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

«Οι επιχειρήσεις ξέρουν περίπου τι πρέπει να γυρίσουν. Μεγάλη δυσκολία στην περίπτωση είναι ότι πρέπει να ελεγχθεί και η ρήτρα της εργασίας, ότι κράτησαν δηλαδή οι επιχειρήσεις τις θέσεις εργασίας και πρέπει να δούμε ότι τηρήθηκε αυτή η ρήτρα. Η εικόνα που έχουμε, είναι ότι οι επιχειρήσεις τήρησαν αυτή τη δέσμευση. Δώσαμε συνολικά 8,3 δισ. ευρώ επιστρεπτέες. Τα 5 δισ. εξ αυτών είναι μη επιστρεπτέα. Μένουν 3,3 δισ., που πρέπει να επιστραφούν σε διάστημα 5 ετών με πάρα πολύ χαμηλό επιτόκια», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις για τις αυξήσεις στην ενέργεια το 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top