Μετάλλαξη «Όμικρον»: «Παράθυρο» για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους

Οικονόμου: «Δε θα πάμε σε μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown»

«Παράθυρο» για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους άφησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση για το εάν θα απαιτηθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, λόγω και της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ολόκληρη η υφήλιος εξετάζει αυτή τη στιγμή τα δεδομένα γύρω από τη νέα μετάλλαξη.

«Η δική μας στρατηγική παραμένει συγκεκριμένη: η χώρα δε θα κλείσει και τα μέτρα, που έχουμε λάβει, υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική», σημείωσε.

Οικονόμου: Ούτε σε lockdown θα πάμε, ούτε θα καταρρεύσει το ΕΣΥ

Στη συνέχεια τόνισε πως «δεν σκεπτόμαστε μέτρα, που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους ή θα φέρουν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Νέα μέτρα στήριξης το 2022 προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», εξήγησε.

Nέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση.

«Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο», διευκρίνισε.

Πιθανές οι αλλαγές στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60

Σε αλλαγή της ισχύος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών πιθανόν να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά τη σύσταση της ΕΕ να είναι 9μηνο το χρονικό όριο για τα ταξίδια εντός και εκτός της ΕΕ.

«Οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη. Εμείς αυτό που θα κάνουμε προφανώς και θα κοιτάξουμε πώς θα προσαρμόσουμε και θα συνδυάσουμε τις ενέργειές μας. Αυτό που τη συγκεκριμένη στιγμή έχει γίνει εδώ είναι για να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, το covid-pass, οι 60 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Από το χρονικό ορίζοντα και μετά που προδιαγράψαμε. Οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται και με βάση τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίφαση ή σύγχυση για το τι ισχύει», σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Κορωνοϊός: Στους εννέα μήνες η λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών έχει αποφασιστεί να λήγει στους 7 μήνες, εάν δεν κάνουν την τρίτη δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top