Κορωνοϊός: Στους εννέα μήνες η λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού

«Για να ταξιδέψουν όλοι πρέπει να πετύχουμε υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών μόνο επτά μήνες

Tη συμβολή του ψηφιακού πιστοποιητικού και της συντονισμένης προσέγγισης στην ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού με ενισχυτική δόση εμβολίου.

Πρόταση για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά από εννέα μήνες

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ECDC και για να επιτρέψουμε στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους και στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ενισχυτικά φάρμακα, προτείνουμε μια περίοδο ισχύος 9 μηνών για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά της ΕΕ για την COVID», επισήμανε η κ. Κυριακίδου.

«Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε από τους περιορισμούς, πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά όλους να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι μάσκες μας πρέπει να μείνουν για την ώρα», προσέθεσε.

Το ECDC προειδοποιεί: «Πάρτε μέτρα επειγόντως»

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι, αν και έχει εμβολιαστεί «πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Για να ταξιδέψουν όλοι και να ζήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού - επειγόντως».

Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος των «ανενεργών» εμβολιασμών μετά το εξάμηνο

Νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg είχε δημοσιεύσει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από το μπλοκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top