Οικονόμου: Ούτε σε lockdown θα πάμε, ούτε θα καταρρεύσει το ΕΣΥ

Για Bloomberg: Εμείς ζητάμε να ισχύει 7 μήνες το πιστοποιητικό

Να είναι στους επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού ζητά η Ελλάδα, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε για το δημοσίευμα του Bloomberg για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ότι η Κομισιόν προσανατολίζεται χρονικό διάστημα εννέα μηνών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τα ταξίδια εντός της ΕΕ και είπε: «Το όριο, που επιθυμεί η Ελλάδα, είναι αυτό που εφαρμόζουμε και στη χώρα μας».

Πρόταση για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά από εννέα μήνες

«Στη χώρα μας εφαρμόζουμε συγκεκριμένες προθεσμίες για τους συμπολίτες μας, που έχουν κάνει τις δυο προηγούμενες δόσεις προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και με την αναμνηστική και τρίτη δόση», σημείωσε, εξηγώντας ότι το θέμα θα συζητηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ούτε σε lockdown θα πάμε, ούτε θα καταρρεύσει το ΕΣΥ»

«Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί η κυβέρνηση λέει «όχι» στο lockdown

Τσίπρας για πανδημία: Σε εκατόμβη θυμάτων οδηγεί η αδράνεια της κυβέρνησης

«Δε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βρισκόμαστε σε περίοδο μάχης. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εύχεται ένα καινούριο lockdown, χωρίς να το εισηγείται καθαρά. Έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει, εκτός από το να κάνει αντιπολίτευση; Πέρα από αφορισμούς και ψέματα, απαντά με τη συνταγή των προσλήψεων. Προσλήψεις έχουν γίνει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μητσοτάκης σε Κομισιόν: Ταξίδια σε ΕΕ μόνο με τρίτη δόση για άνω των 60

«Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τον τρόπο, που κινούνται οι ανεμβολίαστοι, και συστάσεις εκεί που παρατηρείται συνωστισμός», πρόσθεσε.

Τι είπε για την αναστολή χειρουργείων

Σχολιάζοντας το θέμα της αναστολής χειρουργείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπήρξε οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή χειρουργείων σε κάποιο ποσοστό.

Σκληρό πρέσινγκ στους ανεμβολίαστους με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

Όπως τόνισε, υπήρξε οδηγία να χειρίζονται τα νοσοκομεία τον φόρτο περιστατικών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσταση με την πανδημία. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι στην Αττική δεν υπάρχει χειρουργείο που να έχει αναβληθεί ή που να υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει και να μην έχει γίνει. Εξάλλου, είπε ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να γίνονται όλα τα αναγκαία χειρουργεία.

Τι απάντησε στο εάν θα γίνει υποχρεωτική παντού η μάσκα

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας στο εάν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η επαναφορά της μάσκας παντού, δηλαδή και σε εξωτερικούς χώρους,  στάθηκε στα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ και ήδη εφαρμόζονται.

«Η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο: Να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, έκανε νέο κάλεσμα για τον εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως οι απώλειες «θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού».

Καμία ανοχής στην έμφυλη βία

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά Των Γυναικών, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η κυβέρνηση προωθεί σταθερά σειρά μέτρων και δράσεων για την ουσιαστική καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας»

Όπως είπε, για τον σκοπό αυτό λειτουργούν ήδη 43 συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής υποστήριξης.

«Λειτουργούν, επίσης, 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Λειτουργεί παράλληλα και η Γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και είναι πανελλαδικής εμβέλειας, και είναι ενεργή 24 ώρες το 24ωρο για όλο το χρόνο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top