Νέα μέτρα στήριξης για τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος  

Aναβιώνει το σύστημα επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για το Star σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πράσινη μετάβαση και τα νέα μέτρα στήριξης στις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα    

Στοίχημα είναι για την κυβέρνηση η απορρόφηση των ανατιμήσεων, ειδικά στην ηλεκτρική ενέργεια, με νέα μέτρα στήριξης απέναντι στο αυξημένο κόστος. Tην ίδια στιγμή ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και με αφορμή τον κλιματικό νόμο, ότι μετά τα 2030 θα επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας μόνο εφόσον είναι ηλεκτροκίνητα!  

Συναγερμός στην κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχεται πακέτο μέτρων

Mητσοτάκης: Μια ισχυρή ΔΕΗ μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές   

«Μία ισχυρή ΔΕΗ μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές στη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα, απορροφώντας ένα μέρος των αυξήσεων των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μέτρα για θέρμανση και ρεύμα: Διπλασιάζεται η επιδότηση

Πέρα από τα 500 εκατ. ευρώ, που ήδη απορροφούν μέρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αναβιώνει το σύστημα επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, που σήμερα ανέρχεται σε 41 λεπτά το λίτρο. Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν περίπου 130.000 παραγωγοί που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, καθώς και οι νέοι αγρότες. 

Για τους χαμηλόμισθους έρχεται διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού.  Από 1/1/2022 2% κι από την 1η Αυγούστου νέα, η οποία με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να κυμαίνεται από 3 ως 5%.

Μητσοτάκης: Και δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2022

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top