Συναγερμός στην κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχεται πακέτο μέτρων

Ρύθμιση του κόστους θέρμανσης με δόσεις - Τετραψήφιος αριθμός SOS

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να ενεργοποιήσει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στο αυξημένο κόστος ενέργειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο επηρεάζει όλα τα πεδία της οικονομικής δραστηριότητας, είχε «σκαρφαλώσει» ήδη από τον Αύγουστο στα 121 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο ανέβηκε ακόμα παραπάνω στα 134,73 ευρώ, γεγονός που έφερε τον διπλασιασμό της επιδότησης, από τα 9 στα ευρώ τον μήνα στα 18 σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος. 

Ωστόσο τα στοιχεία μέχρι και σήμερα δείχνουν ότι η χονδρική τιμή πλέον έχει ξεπεράσει τα 200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται πιο κοντά το σενάριο για αύξηση της επιδότησης, κάτι το οποίο δεν έχει αποκλείσει η κυβέρνηση. 

Με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη άνοδος και στο φυσικό αέριο αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι πιθανό να υπάρξει νέο πακέτο παρεμβάσεων μέσα στις επόμενες μέρες. 

Αναμένονται λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του κόστους θέρμανσης με δόσεις για όσους πολίτες δε μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί ένας τετραψήφιος αριθμός sos, μέσω του οποίου αφενός θα γίνεται επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και αφετέρου θα προστατεύονται τα ευάλωτα νοικοκυριά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top