Κικίλιας: Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στον τουρισμό παρά τις δυσκολίες

Τι δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού από τη Σμύρνη       

Ο Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Mehmet Nuri Ersoy στη Σμύρνη (photo - video twitter Βασίλη Κικίλια) 

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς και εποχές, κάποιες φορές δύσκολες αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο τουρισμός, τα ταξίδια, είναι αυτό το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και να συνεργαστούμε», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά την ομιλία του στο 9ο Φόρουμ Τουρισμού Τουρκίας - Ελλάδας και της 4ης Κοινής Επιτροπής Τουρισμού που διεξάγεται 17-18 Νοεμβρίου στην Σμύρνη.

Κικίλιας: Θέλουμε και ποιότητα και ποσότητα στον τουρισμό

Όπως είπε, νοιώθει ιδιαίτερη χαρά που μετά από 10 χρόνια γίνεται εκ νέου η αντίστοιχη εκδήλωση της μικτής επιτροπής και μάλιστα με τρόπο εποικοδομητικό.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι είναι και «δική μας επιδίωξη να αυξήσουμε τις πόλεις και τα νησιά που θα συνδεθούν ακτοπλοϊκώς» και επεσήμανε οτι «αν θα έπρεπε να ιεραρχήσω τις στοχεύσεις με βάση την πανδημία και με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα - όπου και οι δυο χώρες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση ενισχύοντας τα εθνικά συστήματα υγείας τους - είναι να μειώσουμε γραφειοκρατία και να διευκολύνουμε το ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα στην Τουρκία». «Οι επισκέπτες από την Τουρκία είναι καλοδεχούμενοι, ποιοτικοί τουρίστες και θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία».

Κικίλιας στο CNN: Το 2022 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό  

Ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε και στην αποστολή που τον συνοδεύει λέγοντας ότι είναι «πρακτικός άνθρωπος» για αυτό έχει φέρει μαζί του «τεχνοκράτες, επαγγελματίες, αεροπορικές εταιρείες για να συνεργαστούν μαζί σας και να έχουμε ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα».

Τούρκος Υπουργός Τουρισμού: Ο  τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στις καλές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας    

Στη σπουδαιότητα της ανάπτυξης συνεργασίας στον Τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Mehmet Nuri Ersoy, καθώς αυτή συμβάλλει θετικά στις καλές σχέσεις. Μίλησε για τη σημασία της προσωρινής βίζας και πώς αυτή διευκόλυνε τον Τούρκο ταξιδιώτη με προορισμό τα ελληνικά νησιά ενώ εξέφρασε την επιθυμία να αυξηθούν τόσο οι ακτοπλοϊκές όσο και οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είπε ότι οι δυο πλευρές του Αιγαίου προσφέρονται για τη δημιουργία συνεργασίας και ανάπτυξης της κρουαζιέρας ενώ μπορούν να δημιουργηθούν και κοινά τουριστικά πακέτα για τις δύο χώρες, απαντώντας στη σύγχρονη τάση των ταξιδιωτών από μακρινές χώρες που επιθυμούν να συνδυάζουν προορισμούς.

Τουρισμός στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2022 – Συμφωνία Κικίλια με TUI   


Στον τρόπο που η Ελλάδα αντιμέτωπισε την πανδημία και ότι κατάφερε να αναπτύξει ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα ως χώρα της ΕΕ και να δοθεί έμφαση στις τουριστικές περιοχές, αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας υπουργείου Υγείας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επόμενη χρονιά θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις ενώ υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε ότι ο τουρισμός αντέχει επειδή υπηρετεί αξίες και επεσήμανε ότι η συνεργασία είναι ένα εργαλείο που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Υπογράμμισε επίσης, την ανάγκη να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε τεχνολογία για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top