Σε διπλωματική εγρήγορση η Ελλάδα - Νέα όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Ερντογάν εξαναγκάστηκε σε στροφή 180 μοιρών

Σε διπλωματική εγρήγορση βρίσκεται η Αθήνα, η οποία ενισχύει τις συμμαχίες της, απομονώνοντας πλήρως την Άγκυρα. Αποκτά, όμως, την απόλυτη κυριαρχία και στο πεδίο. Μετά τα Ραφάλ, στο ελληνικό οπλοστάσιο προστίθενται και οι τορπίλες υποβρυχίων που πρόκειται να αγοράσουμε από το Βερολίνο. 

Πλάνα μέσα από πιλοτήριο: Rafale πάνω από την Ακρόπολη

Ο Ερντογάν δεν πίστευε ότι θα προχωρήσει αυτό το «deal», καθώς θεωρεί τους Γερμανούς φίλους του. Το Βερολίνο όμως κοιτά το στρατηγικό κέρδος του κι οι Τούρκοι τώρα το φυσούν και δεν κρυώνει. 

Το πολεμικό μας Ναυτικό εξακολουθεί να ασκείται μέρα-νύχτα, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής και επιχειρησιακής ετοιμότητας με την άσκηση «Ορμή». 

Ο Ν. Δένδιας «καρφώνει» την Τουρκία 

Η Αθήνα βρίσκεται και σε πλήρη διπλωματική  εγρήγορση. Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, καταδικάζει σε κάθε ευκαιρία τις παράνομες πρακτικές της Άγκυρας. 

Δένδιας για Τουρκία: «Μειοψηφία χωρών υπονομεύει τους κανόνες»

«Υπάρχει μια μειοψηφία χωρών, δυστυχώς και εντός ΝΑΤΟ, που όχι μόνο δε σέβονται τους κανόνες, αλλά τους υπονομεύουν δραστήρια, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό και κατέχοντας ξένα εδάφη!» διαμήνυσε κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία.  

 Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας στις 14/10 - Συνάντηση με τον Μπλίνκεν

Ο Ερντογάν περνά στην επίθεση για να... αμυνθεί 

Ο Ερντογάν εκτίθεται. Για να αμυνθεί, περνά στην επίθεση. «Απέναντι στα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας η οποία κλιμακώνει την ένταση με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, τις παραβιάσεις του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών και με ανακοινώσεις NAVTEX, πάντοτε φερθήκαμε ειρηνικά» δήλωσε, καθώς εξαναγκάζεται σε διπλωματικές «τούμπες». Ξαφνικά «πρεσάρει» την Αίγυπτο και ενώ αποκαλούσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο Αλ Σίσι, τώρα προσπαθεί να χτίσει καλύτερες σχέσεις με το Κάιρο. 

Η  τουρκική αντιπολίτευση χλευάζει όμως το.. αυτογκόλ του, με τον Ενγκίν Αλτάι,  εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος,  να του λέει:  «Ή μη φτύνεις ή μη γλύφεις αυτό που φτύνεις».    

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top