Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας στις 14/10 - Συνάντηση με τον Μπλίνκεν

Προετοιμασία και για συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν  

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο, όπου και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν

Δένδιας: «Δε θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού»

Συγκεκριμένα, στις 14 Οκτωβρίου θα φτάσει στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από ανώτερους αξιωματούχους από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. 

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για θέματα ασφάλειας, στρατιωτικής συνεργασίας, ενέργειας καθώς και για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να υπογραφεί η νέα αμυντική συμφωνία των δύο κρατών (MDCA).    

Μπλίνκεν: Eνοχλητικά τα βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ταυτόχρονα προγραμματίζεται και μια τριμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών «συν ένας»,  Ελλάδα-Κὐπρος-ΗΠΑ και Ισραήλ,  με θέμα την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Δένδιας: Κάλεσμα κοινής δράσης στις μεσογειακές χώρες της ΕΕ  

Μένει βέβαια να αποφασιστεί αν αυτή θα γίνει επί αμερικανικού ή ελληνικού εδάφους. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα φαίνεται πως προετοιμάζει το διπλωματικό έδαφος για την πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον, η οποία όμως δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.  
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top