Δένδιας για Τουρκία: «Μειοψηφία χωρών υπονομεύει τους κανόνες»

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών από τη Ρουμανία όπου βρέθηκε

To ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star στις 9/9/21 για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τις αιχμές Ν. Δένδια κατά της Τουρκίας από τη Ρουμανία     

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνάντησε τον Ρουμάνο ομόλογό του αλλά μίλησε και στην ολομέλεια της «Ετήσιας Πρεσβευτικής Συνάντησης του Ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών», στο πάνελ με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας».

Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας στις 14/10 - Συνάντηση με τον Μπλίνκεν

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να απευθύνω χαιρετισμό στην φετινή Ετήσια Πρεσβευτική Συνάντηση επί τη ευκαιρία της Ημέρας Διπλωματίας. Οφείλω επίσης να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια που μας παρείχε η Ρουμανία κατά την διάρκεια των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Το εκτιμούμε βαθύτατα, όχι μόνον η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά επίσης ο ελληνικός λαός» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών. 

Δένδιας: Κάλεσμα κοινής δράσης στις μεσογειακές χώρες της ΕΕ  

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στηρίζει την προσπάθεια της Ρουμανίας να ενταχθεί στην ευρωζώνη, τη ζώνη Schengen και τον Ο.Ο.Σ.Α και ακολούθως απαρίθμησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και στο πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα, συνεργαζόμενοι.

Επίσκεψη Δένδια στη Ρουμανία- Eurokinissi

Επίσκεψη Δένδια στη Ρουμανία- Eurokinissi

Μετά το πέρας της «Ετήσιας Πρεσβευτικής Συνάντησης» ο Έλληνας ΥΠΕΞ προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter. Ήταν ένα απόσπασμα από την ομιλία στην οποία αναφερόταν στην Τουρκία. 

«Υπάρχει μια μειοψηφία χωρών, δυστυχώς και εντός ΝΑΤΟ, που όχι μόνο δε σέβονται τους κανόνες, αλλά τους υπονομεύουν δραστήρια, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό και κατέχοντας ξένα εδάφη» ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση Δένδια για τη γειτονική χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top