ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προωθεί τη φθηνή εργασία 16χρονων σε ξενοδοχεία  

Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε ανώτατο επίπεδο fake news

ΣΥΡΙΖΑ

Για προώθηση της «φθηνής εργασίας» σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, με κοινή δήλωσή τους, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου και η τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σταλινισμός ζει»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος υποστήριξε:   «Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εργασία στον τουρισμό 16χρονων από δομές φροντίδας. Μετά τα απλήρωτα 10ωρα του Χατζηδάκη θα έχουμε και την παιδική εργασία της Μιχαηλίδου».

 

Αφορμή η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος που επιτρέπει την απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες 16χρονων που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου υποστηρίζει πάντως από την πλευρά της ότι πρόκειται για ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, ενώ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρθηκε στη αλληλεγγύη και την «κοινωνική προσφορά «ως δομικά στοιχεία στο DNA του ελληνικού ξενοδοχείου».

Μιχαηλίδου στο Star: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι  η συνεργασία με το ΞΕΕ αφορά τα εξής τρία σημεία:

•    Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

•    Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

•    Κάλυψη υλικών αναγκών των πιο ευάλωτων αλλά και των δομών φροντίδας και φιλοξενίας.

 

Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε ανώτατο επίπεδο fake news ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση «προωθεί την παιδική εργασία και μάλιστα εις βάρος της εκπαίδευσης των ανήλικων παιδιών»

Σε νέα ανακοίνωσή του, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει:

«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε τα παιδιά να εγκλωβιστούν σε ιδρύματα από την εφηβεία μέχρι και τα 30 τους, τώρα, τολμά με ψέματα και τερατολογίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. 
Περνά τώρα σε ανώτατο επίπεδο fake news ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση «προωθεί την παιδική εργασία και μάλιστα εις βάρος της εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών».
Ιδού λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα:

-Όλα τα ιδρύματα εφήβων έχουν παιδιά πέραν της ηλικίας των 18 ετών  και αυτό επειδή τόσα χρόνια η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν κατάφερε να τους βρει την κατάλληλη για αυτά οικογένεια. Τι κάνουμε εμείς. Μεταρρυθμίσαμε πλήρως τις διαδικασίες υιοθεσίας/αναδοχής, φτιάχνουμε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης για εφήβους 15-18 ετών και τώρα προωθούμε συμφωνίες με οικονομικούς κλάδους υψηλής έντασης ώστε οι ενήλικες αυτής της κατηγορίας να βρουν ενδιαφέρουσες και. καλοπληρωμένες δουλειές.

-Οι έφηβοι 16-18 ετών που ζουν σε ιδρύματα δεν απορροφούνται από τους θεσμούς υιοθεσίας και αναδοχής. Η δημιουργία προγραμμάτων για την ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό είναι απαραίτητη. Γι  αυτό για τα παιδιά της ηλικίας αυτής καταρτίζουμε προγράμματα μαθητείας ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν. Ο στόχος μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, όπως λέμε από την αρχή.

Υπάρχει ήδη νομικό πλαίσιο αυστηρό το οποίο, ορίζει επακριβώς τη μερική απασχόληση ανηλίκων. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν.

Η δε Πολιτεία με αυτή την κυβέρνηση το σέβεται απολύτως. 

Πίσω λοιπόν από την κακεντρεχή αντιπολίτευση και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η ενόχλησή τους διότι η κοινωνική πολιτική τους ήταν αναχρονιστική και εμείς την εκσυγχρονίζουμε. Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτής της ηλικίας, για τα οποία στο παρελθόν δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχεδιάσουν τη ζωή τους αποκτώντας θέσεις εργασίας και εργασιακή προοπτική. Μπορούν να συνεχίσουν να ενοχλούνται, εμείς όμως εργαζόμαστε συστηματικά για την ομαλή αποϊδρυματοποίηση όλων των παιδιών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top