Πολιτική Προστασία: Το αντίο και οι ευχές Χρυσοχοΐδη στον Θεοδωρικάκο

«Φεύγω από το υπουργείο, όχι από τον δημόσιο βίο»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. 

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο των αποφάσεων του Πρωθυπουργού

«Καλωσορίζω τον νέο υπουργό. Είσαι άνθρωπος της δράσης και της απόφασης κι έχεις ό,τι χρειάζεται για να διευθύνεις την αστυνομία. Είσαι άνθρωπος του ορθού λόγου και της ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων και αυτό είναι ακόμη πιο πολύτιμο» είπε αρχικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας «θα είναι δύσκολα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις και στο εύχομαι» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τάκης Θεοδωρικάκος- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής/ φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Τάκης Θεοδωρικάκος- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής/ φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Στη συνέχεια ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί των ημερών του και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε κλίμα συγκίνησης, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και πυροσβέστες, τους επικεφαλής, τους γενικούς γραμματείς, ενώ επιφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά στον Λευτέρη Οικονόμου και τον Νίκο Χαρδαλιά «που ανέλαβε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο – την διαχείριση της πανδημίας», σημειώνοντας πως «στην Πολιτική Προστασία έγιναν σπουδαία πράγματα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου- Eurokinissi

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου- Eurokinissi

«Η πολιτική είναι σκληρή, ιδιαίτερα για εκείνον που επωμίζεται το βάρος των αποφάσεων» υπογράμμισε και τόνισε ότι αποχωρεί από το υπουργείο όχι από τον δημόσιο βίο. Απευθυνόμενος στους νέους, ειδικά σε όσους έκαναν το όνομα του υβριστικό σύνθημα: «Για να φτιάξετε τον νέο κόσμο πρέπει πρώτα να τον σώσετε, δουλέψτε αγωνιστείτε».

«Μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά δίπλα στον πολίτη», είπε ο απερχόμενος υπουργός, σημειώνοντας ότι «το δόγμα νόμος και τάξη θέλει μετασχηματισμό». Πρόσθεσε δε ότι «αντίπαλος μας ήταν ο φανατισμός και η σκουριά παρωχημένων απόψεων», για να αναφερθεί συγκεκριμένα στον νόμο για τις συναθροίσεις.

«Μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με τη δύναμη της εικόνας», είπε για να σχολιάσει εμφατικά στη συνέχεια ότι «η αστυνομία κλήθηκε να τηρήσει τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό». Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ κλήθηκε να «ελέγχει ακόμα και την αναπνοή των πολιτών», συμπληρώνοντας ότι έγινε περισσότεροι από 17 εκατ. έλεγχοι.

«Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δε θα τα καταφέρει», είπε. 

Θεοδωρικάκος:  «Τιμή» η ανάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επέστρεψε στο κυβερνητικό σχήμα μετά από οκτώ μήνες απουσίας. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής/ φωτογραφία Eurokinissi

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής/ φωτογραφία Eurokinissi

«Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει την ιστορία με χρυσά γράμματα, ως υπουργός που συνέβαλε στην εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη''» είπε για τον προκάτοχό του.

Ο νέος υπουργός έκανε λόγο για έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε, κεντρικός στόχος είναι η Ασφάλεια, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως σκοπός είναι η ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, όλα τα χωριά της πατρίδας μας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top