Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Ν. Παππάς για παράβαση καθήκοντος 

Με 178 «ναι» έναντι 86 «όχι» στην ψηφοφορία στη Βουλή      

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Νίκος  Παππάς, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση,  όπως αποφάσισε πριν από λίγο η Βουλή, με ψηφοφορία, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, υιοθετώντας το πόρισμα της πλειοψηφίας των μελών της προανακριτικής επιτροπής.   

Παραπομπή του Παππά στο ειδικό δικαστήριο προτείνει η προανακριτική

Συγκεκριμένα την πρόταση παραπομπής του  κ. Παππά υπερψήφισαν 178 βουλευτές, ενώ 86 βουλευτές καταψήφισαν. Υπήρξαν ακόμη 12 «παρών» ενώ 23 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία (στην οποία υπήρξε και άκυρο ψηφοδέλτιο). Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός δεν είχε δικαίωμα ψήφου. 

Aποκάλυψη: Tα sms και τα τιμολόγια Καλογρίτσα στην προανακριτική

Την πρόταση παραπομπής του  κ. Παππά, με βάση το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής υποστήριξαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Ο  ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 απείχαν. Με βάση τη δύναμη των κομμάτων εκτιμάται πάντως ότι υπήρξαν δύο «διαρροές» από τα κόμματα που στήριξαν την παραπομπή Παππά, με ένα «όχι» και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. 

Προανακριτική: Νέο SMS από Καλογρίτσα – Τι γράφει για την εγγυητική

Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει αρχικά την υπόθεση, για να ακολουθήσει, εφ΄όσον συμφωνήσει, η διαδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top