Παραπομπή του Παππά στο ειδικό δικαστήριο προτείνει η προανακριτική

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση τάχθηκε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για δωροδοκία.

Aποκάλυψη: Tα sms και τα τιμολόγια Καλογρίτσα στην προανακριτική

«Υπάρχουν απλές και όχι επαρκείς ενδείξεις που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς από το σύνολο του αποδεικτικού  υλικού διαφαίνεται ότι τα 3.000.000€ που ζητήθηκαν και τελικώς δόθηκαν, αφορούσαν την συμμετοχή της ίδιας της εταιρείας CCCστο εγχείρημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικώναδειών. Με το ίδιο σκεπτικό διαφαίνεται ότι και χρήματα ή μετοχές καναλιού που ζητήθηκαν από άλλους επιχειρηματίες αφορούσαν την ιδία τους συμμετοχήαπευθείας ή μέσω δανείου στο εγχείρημα. Συνεπώς αναφορικώς με το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται ανωτέρω οι ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος, αν και υπάρχουν, είναι απλές και όχι επαρκείς για άσκηση δίωξης», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα.

Νίκος Παππάς: Ημέρα δικαίωσης

«Είναι μία ημέρα δικαίωσης. Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ήρθαν σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς», ανέφερε ο Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπόμνημα Παππά: Δε ζήτησα 3 εκατομμύρια ευρώ από τους Χούρι

Όπως τονίζεται εξάλλου, οι καταθέσεις των μαρτύρων στην επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο, «αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της ΝΔ, καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι κατάδηλο ότι στην διερευνώμενη υπόθεση δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο πρώην Υπουργό, Νίκο Παππά, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για ουδεμία εκ των διερευνώμενων πράξεων».

Τσίπρας: Άνθρακες ο θησαυρός

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «ημέρα δικαίωσης»: «Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ήρθαν, προφανώς, σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς», τόνισε, αναφορικά με το ότι δεν συμπεριελήφθη στο «κατηγορητήριο» εναντίον του το αδίκημα της «δωροληψίας».

ΝΔ: Ο Παππάς πανηγυρίζει που ελέγχεται μόνο για ένα αδίκημα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά εξαπολύει η ΝΔ, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, βάσει του οποίου ο πρώην υπουργός παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος και όχι και για δωροληψία.

Όπως αναφέρει η ΝΔ, «είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία όπου ένα πολιτικό κόμμα πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχος του ελέγχεται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για δωροληψία»!

«Ο κ. Τσίπρας, πρώην Πρωθυπουργός, σχεδόν πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ο στενότερος συνεργάτης του και κορυφαίος υπουργός του προτείνεται να παραπεμφθεί για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Αυτό που για κάθε πολιτικό κόμμα θα αποτελούσε στίγμα, ο κ.Τσίπρας το προσπερνάει αδιάφορα. Είναι προφανής η αμηχανία και το πολιτικό αδιέξοδό του».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top